“BAŞKANLARIN KİBRE HAKKI YOK”

“BAŞKANLARIN KİBRE HAKKI YOK”

.

‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nda il ve ilçe başkanlarını “Belediyeyi ben yöneteceğim” tuzağına düşmemeleri konusunda uyaran CHP lideri Özel, “Kim kibre kapılırsa halk ona hesap sorar. Kazanan başkanların kibre kapılmaya hakkı yok” dedi. 


CUMHURİYET Halk Partisi (CHP), 31 Mart yerel seçimlerinde seçilen il ve ilçe belediye başkanlarıyla 20-21 Nisan’da “Yerel Yönetimler Çalıştayı” düzenledi. Çalıştay öncesi, belediye başkanları ve parti yönetimi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret ederek Mustafa Kemal Atatürk’e minnet ve saygılarını ifade etti. Ardından CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen çalıştay gerçekleştirildi. Yerel Yönetimler Çalıştayı’na CHP lideri Özgür Özel’in mesajları damga vurdu. Örgütlere “Belediyeyi ben yöneteceğim” tuzağına düşmemeleri konusunda uyaran CHP lideri Özel, belediye başkanlarını da kibre kapılmamaları konusunda uyarıda bulundu. 
 

“TUZAĞA DÜŞMEYİN”
Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın açılışında gerçekleştirdiği konuşmada, 31 Mart seçimlerine değinerek, “Biz bunu bir zafer olarak görmüyoruz. Evet, bir başarıdır, önemli bir başarıdır ama zafer değil, görevdir. Görev önümüzdeki ilk seçimlerde parti iktidar olduğunda, bu iktidar değiştiğinde ancak zafere dönüşecektir. Biz tarihin akışını değiştirme fırsatını yakaladık. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Cumhuriyetin tarihini yeniden yazma fırsatını yakaladık. “Ben burayı filanca yıl sonra kazanan il başkanıyım; belediyeyi ben yöneteceğim” söyleminden uzak duralım ve bu tuzağına düşmeyelim” ifadelerini kullandı. 
 

“KİBRE KAPILMAYIN”
Türkiye çok büyük bir sıkıntının içinde. Bu süreçte yoksulluk var, işsizlik var. Bu süreçte ekonomik krizlerin sosyolojik toplumsal krizlere dönüşme potansiyeli var. O coğrafyada milletin yetki verdiği iki kişi var. Birisi genel yönetim yetkisini kullananlar, diğeri yerel yönetim yetkisini kullananlardır. Bu iki yapının çatışması, sürtüşmesi, kapışması millete kaybettirir. Yurtdışından bulunmuş hazır fonların Türkiye’ye hizmete sunulmaması, bir inada kurban edilmesi milletimize kaybettirir. Millet böyle hataları affetmez. Kim kibre kapılırsa halk ona hesap sorar. Kazanan başkanların kibre kapılmaya, kendimize tarihi bir başarı elde etmiş muzaffer kahramanlar gibi bakmaya hakkımız yok” dedi.


“HER GEÇEN GÜN İKTİDARA YÜRÜYORUZ”
“Her geçen gün iktidara yürüdüğümüzün bilinci, ciddiyeti, sorumluluğu ile davranmak durumundayız”  diyen Özel, “Milletimiz birilerine sarı kart gösterdi. Sayın Erdoğan, her konuşmasında özenle, 4 yıllık bir seçimsiz dönemin altını çizmektedir. Ben her birinizin iki yanımda olduğunuz il başkanlarım, adaylarımla birlikte yaptığım tüm kampanyada bunun bir yerel seçim olduğunu, sarı kart gösterilmesi gerektiğini, bu seçimin genel sonuçlar doğurmayacağını ama genele mesaj vereceğini, ses duyuracağını söyleyip, AKP’liden de MHP’liden de oy istedim. Bu teveccüh görüldü. Yeni yeni bütün araştırmalar birbirini destekliyor. Önemli bir miktar AKP ve MHP seçmeninin evde durduğu, oya gitmediği, protesto ettiği doğrudur. Ama çok önemli bir miktarda seçmenin Türkiye ittifakının siz değerli adaylarına oy verdiği de ortadadır. Bu seçmene seçimden sonra bu bir yerel seçim deyip, erken seçim çağrısı yapmak, bu seçmenle kurduğumuz akdi bozmak demektir. Bir erken seçim talebi olacaksa, o şöyle olacaktır. Sarı karttan anlamayıp, ikinci sarı karta arananlar var. Örneğin MHP, bizimkiler CHP’ye oy vermedi diyor. Niye? Bal gibi var, bütün sonuçlar ortada. Çünkü bizim gibi bakmıyor. Biz diyoruz ki bize verilen oylar, değerlidir. Başımızın üstündedir. Hak edeceğiz ve kalıcılaştırmak istiyoruz. Biz görüyoruz o oyu. Belki de emanettir. İhanet etmezsen burada kalır. Ama o daha ilk günden, daha geçen seçim kendisine oy vermiş seçmene sen CHP’lisin, sen oralı oldun artık, sen hainsin diyor. Hepimize diyordu ya, sıra yıllardır oy aldığı seçmene geldi. İlk oy vermediğinde hain ilan ettiler. Bizden değildir diyor. Tayyip Erdoğan’ın da ilk başlarda mektubu doğru okuyup, şimdi martaval okuması tam olarak da buna işarettir” diye konuştu. 


“BU ÜLKEYİ KURTARIN”
Özel, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “Sizler bu partinin değil bu ülkenin hatta bu ülke gibi otoriter, popülist rejimlerde git gide otoriterleşen, haklarını kaybeden, yoksullaşan, ezilen ve sesini duyuramayan milyonların ve gözünü Türkiye’ye dikmiş acaba başaracaklar mı diyen başka mazlum milletlerin dahi ümidisiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 100 yıl önce arkadaşları ile beraber önce bu toprakları kurtardı, sonra bütün mazlum milletlere örnek oldu. Dünyaya büyük bir gerileme yaşatan, birbirlerini çok seven ama milletlerinin burnundan getiren otoriter, popülist liderlere karşı ilk büyük başarıyı, bu seçimde Türkiye’de sizlerin emekleri ile yaşatıp, duyduklarımız, gördüklerimiz, Türkiye’nin başarısının küresel bir ayağa kalkışa, popülist sağcı liderlerin yaşattığı büyük gerilemeleri durdurmaya, hep beraber ilerici adımlara umut olduğunu ve bizden ilham almak için herkesin gözünün Türkiye’de olduğunu bilin. 100 yıl önce başardık, yine başaracağız. Siz bu partiyi tercih etmekte, adayı olmakta, ne imkanları elinizin tersiyle ittiğinizi hepimiz biliyoruz. Bundan sonra da ahlaksız teklifler, şantajlar olacaktır. Bambaşka baskılar olacaktır. Siz milletimizden aldığınız güç ve her birinizin her türlü zor şartta, her türlü zorlukta, tüm zorluklar kendisine hatırlandığında birisinin ne dediğini hatırlayın. O birisi karşınızdadır. Siz onun belediye başkanlarısınız. Her zorluğa karşı inatla, azim ve kararlılıkla dik durmuş bir liderin partisinin şimdi milletimizin görev getirdiği 408 kahramana sesleniyorum. Hadi, ayağa kalkın. Bu işi başarın. Milletimiz, partimiz, ben size güveniyorum. Ayağa kalkın ve bu ülkeyi kurtarın.”


Ankara’da yapılan Yerel Yönetimler Çalıştayı’na Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Antalya’da CHP’nin kazandığı 16 ilçenin belediye başkanları ile İl Başkanı Nail Kamacı katıldı. 



Anahtar Kelimeler: “BAŞKANLARIN KİBRE HAKKI