“BAŞKAN YILMAZ VE BÖCEK REKORA İMZA ATTI!”

.

SİYASET 8.09.2023 09:53:00 0
“BAŞKAN YILMAZ VE BÖCEK  REKORA İMZA ATTI!”

İsmi, AK Parti Gazipaşa Belediyesi başkan aday adayları arasında geçen Mali Müşavir Mustafa Akçocuk, Gazipaşa Manşet’e gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Gazetemizin sorularını samimi bir şekilde cevaplandıran Akçocuk, açıklamalarıyla dikkat çekti. 

 

DAHA önce milletvekili aday adayı olduğu AK Parti’de, yaptığı çalışmalarda dikkatleri üzerine çekince ismi partisinin belediye başkan aday adaylığı ve ilçe başkan adayı olarak gündeme gelen Akçocuk, bu konuda kararın partisinin ilgili kurumlarına ve parti üyelerinde olduğunu söyledi. Aday adaylığını açıklamadığını ancak gönül verdiği AK Parti’de kendisine verilecek her türlü görevi yapamaya hazır olduğunu belirten Akçocuk, “Biz de görev istenmez, verilir. Parti büyüklerimizin ve partimizin ilgili kurullarının alacağı her türlü karar bizim için ‘emir’ hükmündedir. Dolayısıyla verilecek her türlü göreve hazır olduğumuzun bilinmesini isterim” dedi. 

 

“ÇÖP TOPLAMA, ÇİM BİÇME, RUHSAT VERME”

Gazipaşa’nın sorunları ile yakından ilgilendiğini kaydeden Akçocuk, “Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ı başarılı buluyor musunuz?” sorusunu içtenlikle cevapladı. Başkan Yılmaz’ı başarısız bulduğunu dile getiren Akçocuk, Yılmaz’ın görev süresi boyunca kayda değer bir proje üretmediğini, belediyenin çöp toplama, çim biçme, ruhsat verme gibi rutin hizmetlerini yaparak görev süresini tamamlayacağını belirtti. 

 

EN BÜYÜK SORUN “İMAR”

Gazipaşa’nın en önemli sorununun “imar” olduğunu dile getiren Akçocuk, parça parça yapılan imar planı ve 18. Madde uygulamalarının şehrin geleceğini karanlığa mahkum ettiğini söyledi. Yapılan imar planı çalışmalarında Gazipaşa’nın coğrafi ve stratejik konumunun dikkate alınmadığını vurgulayan Akçocuk, “Turizim ve otel bölgeleri, halk plajları, havalimanı ve yat limanı, şehir içi ulaşım, tarım alanları ve sosyal alanlar gibi pek çok unsur, planlanmadan yapılan imar ve revizyon planlarını doğru bulmuyorum. Gazipaşa çalakalem iş yapılacak kadar ucuz bir şehir değildir. Artık fütursuzca yapılan işlere son verilmeli. Şehrin kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ve halkın görüş ve önerileri dikkate alınarak kalıcı ve ileriye dönük bir imar planı yapılmadır” dedi.

 

“YILMAZ VE BÖCEK SINIFTA KALDI”

Gazipaşa’nın coğrafi konumu ve doğal güzellikleri ile Antalya’nın en çok dikkat çeken ilçesi olduğunu hatırlatan Akçocuk, “İlçemize son yıllarda yerli ve yabancı akını gerçekleşti. Bununla beraber inşaat furyası başladı. Belediyemiz ne yazık ki inşaatlara ruhsat vermekten başka bir işlem yapmıyor. Her geçen gün artan nüfusumuza ve bina sayısına rağmen Gazipaşa halen yapıldığı yıllarda bile ilçenin ihtiyacını karşılamakta zorlanan arıtma tesisini kullanıyor. Bırakılan fosseptik yüzünden denizlerimiz kullanılamaz halde. Denize giren çocuklarımız günlerce ateşler içinde yatıyor. 60 bin nüfuslu ilçede insanlar arabasını park edecek yer bulamıyor. Gazipaşa’nın cazibe merkezi Uğur Mumcu Caddesi kimliksizlik yüzünden emlakçı cennetine döndü. İlçe halkı piknik yapacak yer bulamıyor, piknik alanları anlamsız şekilde kapatılıyor. Yapılan bir tek vizyon proje yok. İlçe halkı alışveriş yapmak için ilçe dışına gitmek zorunda kalıyor. Sayın Yılmaz, seçim öncesi vaat ettiği hiçbir sözü yerine getirmedi. Bunun yerine AK Parti belediyeciliği döneminde yapılan hizmetler bile korunamadı, işletilemedi. Sadece Gazipaşa Belediyesi değil, Antalya Büyükşehir Belediyesi de sınıfta kaldı. Her iki başkan da ilçeye bir tek çivi çakmayarak rekora imza attılar” diye konuştu. 

 

“AK PARTİ BAYRAĞI DEVRALACAK”

Yılmaz ve ekibinin Gazipaşa’ya çok önemli bir 5 yıl kaybettirdiğini vurgulayan Akçocuk, “Gazipaşa halkı her şeyi görüyor. Gazipaşa’nın tekrar AK Parti belediyeciliği ile tanışmasına az kaldı. Hangi partili olursa olsun, Gazipaşa seçmeninin önümüzdeki seçimde AK Parti’yi tekrar tercih edeceğini düşünüyorum. AK Parti’de şu an ismi aday adayı olarak geçen arkadaşlarım var. İlçe Başkanımız Sayın Ali Doğan, Başhekimimiz Sayın Adil Çelik ve SYDV Müdürümüz Sayın Ali Rıza Büyükakça ve benim adım aday adayı olarak zikrediliyor. Benim için hangi dava arkadaşımın aday olduğunun hiç önemi yok. Hepsi çok değerli ve kıymetli arkadaşlarımız. Hangi isim aday olursa olsun bu şehri layık olduğu seviyeye taşıyacaktır” şeklinde konuştu. 

 

“VİZYON PROJELERE İMZA ATACAĞIZ”

Gazipaşa’nın geleceğine yön verecek önemli projeler üzerinde çalıştığını belirten Akçocuk, “Gazipaşa’mız için ‘Geçmişten geleceğe Gazipaşa’ adını verdiğimiz bir çalışmanın içerisindeyim. Ekibimizle birlikte Gazipaşa markasını gerdanlığına asacak bir şehir merkezi, şehri kucaklayacak bir tranvay hattı, küçük organize sanayi gibi vizyon projelerin çalışmasını tamamlamak üzereyiz. Hangi arkadaşımız aday gösterilirse gösterilsin, ekibimiz ve projelerimle Gazipaşa’nın geleceği için bu arkadaşımızın yanında yer alacağımın bilinmesini isterim. Gazipaşa her şeyin en iyisine layık” değerlendirmesinde bulundu.>HABER MERKEZİ


Anahtar Kelimeler: “BAŞKAN YILMAZ BÖCEK REKORA !”