“BAŞKAN PROVA MI YAPIYOR?”

.

SİYASET 11.10.2023 13:50:00 0
“BAŞKAN PROVA MI YAPIYOR?”

GEÇTİĞİMİZ günlerde CHP Gençlik Kolları Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Mehmet Ali Ergin, CHP Antalya İl Gençlik Kolları tarafından Gazipaşa’ya yapılan atama kararına tepki gösterdi. CHP İlçe Başkanı’nın sandık söyleminin havada kaldığını belirten Ergin, Belediye Başkanı Yılmaz’ın belediye personeli bir genci başkan seçtirdiğini dile getirdi. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa Gençlik kollarında seçim yapılması planlanırken, CHP Antalya İl Gençlik Kolları tarafından Gazipaşa’ya yapılan atama, hem seçim bekleyen partililerde hem de CHP gençliğinde hayal kırıklığı yaşattı. Geçtiğimiz günlerde CHP Gençlik Kolları Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Mehmet Ali Ergin, atama kararına sert tepki gösterdi. Atama kararının Türkiye’de parti içi demokrasinin en iyi şekilde uygulandığı CHP’ye yakışmadığını dile getiren Ergin, “Gazipaşa Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ali Yılmaz, önümüzdeki seçim sürecinde gençliğin kendisi için çalışmayacağını bildiği için belediye çalışanlarından bir genci başkan seçtirdi” dedi. 

 

“GENÇLİK YİNE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI”

CHP Antalya İl Gençlik Kolları tarafından Gazipaşa’ya yapılan atamanın CHP’li gençlerde hayal kırıklığı yaşattığını dile getiren Mehmet Ali Ergin, “Parti içi demokrasinin en iyi uygulandığı parti olarak gösterilen Cumhuriyet Halk Partisi’nde yeni bir seçim heyecanı bekleniyorken, gençlik yine hayal kırıklığı yaşadı. Bilindiği üzere, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında gençliğin hakkını savunan CHP Gençlik Kolları Başkanı Kerim Ercan Şanlı ile belediye başkanı bir tartışma yaşadı. Yaşananların ardından CHP Gençlik Kolları Başkanı, seçimin ardından haksız yere görevden alındı. CHP’li Gençler, Kerim Ercan Şanlı’dan boşalan CHP Gazipaşa Gençlik Kolları Başkanlığı’na yeni bir başkan seçmek için seçim yapmak istedi.

 

“SÖZLER YİNE HAVADA KALDI”

Mevcut İlce Başkanı; sözde parti içinde bütün seçimlerin demokrasi ile yapılacağını, partinin her tabanında atamaya karşı olduğunu, her yerde, her solonda söylemişti. Lakin görüyoruz ki yine sözler havada kaldı. Gazipaşa Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ali Yılmaz önümüzdeki seçim sürecinde gençliğin kendisi için çalışmayacağını bildiği için belediye çalışanlarından bir genci başkan seçtirdi. 

 

“ŞİMDİ DE MEHMET ALİ YILMAZ’I MI ATATACAKSIN?”

Şimdi soruyoruz sana Sayın İlçe Başkanım: Bu bir başlangıç mıydı? Gençlik kollarını atadın belediye başkanlığı içinde Mehmet Ali Yılmaz’ı mı atatacak sın? Başkan prova mı yapıyor?” ifadelerini kullandı.

 

“KORKTUĞUNUZ SANDIK SİZİNDE HAKKINIZDAN GELİR”

CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Özkan Yılmaz’ı da hedef alan Ergin, “Sayın İl Gençlik Kolları Başkanı, bir gün olsun Gazipaşa’nın sokaklarında bayrak astınız mı da tepeden atama yapıyorsunuz? Elbet bu korktuğunuz sandık sizinde hakkınızdan gelir. Bir de atama kararını sil baştan yazamayacak kadar komiksiniz. Gazipaşa Gençlik Kolları Başkanı’nın atama kararının bildirdiği evrakta, “Kemer Gençlik Kolları Ataması Hakkında” ibaresi bulunuyor. Kopyala-yapıştır yaparak İl Gençlik Kolları Başkanlığı yapılmaz. Hazırladığınız evraklardan daha haberiniz yok” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27