BAŞIMIZA BU DA GELDİ

Alanya'da yönetimi yabancılara geçen bazı sitelerde, kendi milliyetlerinden olmayan insanları yıldırarak göndermek için aidatlara fahiş zamların yapıldığı ortaya çıktı. Yabancı nüfusun arttığı Gazipaşa, aynı sorunla karşılaşabilir

GÜNDEM 20.01.2023 13:59:00 0
BAŞIMIZA BU DA GELDİ

Gazipaşa dahil olmak üzere yurt genelinde fahiş kira sorununa bir de fahiş aidat sorunu eklendi. Yabancıların kendi milliyetlerinden olmayan insanları yıldırarak sitelerden göndermek için aidatlara fahiş zamların yapıldığı ortaya çıktı. Özellikle Alanya’da yaşanan bu sorun, yönetimi yabancılara geçen sitelerde oturan yerli vatandaşların belini büktü. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Gazipaşa ile birlikte yabancıların konut aldığı birçok il ve ilçede aynı sorunla karşılaşılmaması için harekete geçti. Bakanlık, site yönetim hizmeti veren şirketler ile ilgili özel birim kurdu. 

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA YAPILDI

Bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren Konut Politikaları Şube Müdürlüğü'nün ismi Konut Politikaları ve Tesis Yönetimi Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak değiştirildi. Bu kapsamda, site yönetimi yapan firmaların mevzuata uygun faaliyet göstermeleri sağlanacak. Mevzuat çalışmaları yapacak birim, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yaparak site yönetimlerinin sorunlarının çözülmesi için çalışacak. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İkincil mevzuat çalışmalarının tamamlanması ile sitelerde yaşanan yönetim sorunlarının azalması yönünde önemli bir aşama kaydedilmiş olacaktır" dendi.

MUHTAR TOP: MAHMUTLAR’DA 2 BİN TL AİDAT İSTEYEN SİTE VAR

Mahmutlar Mahallesi Muhtarı Ahmet Top “Mahmutlar’da 50 bin yabancı yaşıyor. 11 katlı rezidanslarda aidat fiyatları 500 TL’den başlıyor. Bazı sitelerde ise 100 Euro’yu bulabiliyor. TL bazında bakılacak olursa bu rakam 2 bin TL’yi bulabiliyor. Asgari ücretli ve emeklilerin bu rakamları ödemesi çok zor. Ancak girdi maliyetleri her geçen gün artıyor. Fahiş artışların önüne geçilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın attığı adım olumlu bir gelişme. Ancak aidat artışlarının en büyük nedeni de maliyetlerin artması. Girdi maliyetlerinin düşürülmesi için de bir adım atılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

“ÇOK YERİNDE BİR KARAR”

Alanya Emlakçılar Derneği (ALEMDER) Başkanı Özgür Erbaş, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın fahiş aidat bedelleriyle ilgili attığı adım çok güzel bir gelişme. Yüksek aidat bedelleri neye göre isteniyor? Yapılan hizmetlerden fatura alınıyor mu? İnsanlar mağdur ediliyor mu? Bunların denetlenmesi çok yerinde bir karar" dedi. 


Anahtar Kelimeler: BAŞIMIZA GELDİ