Tarih: 06.05.2023 15:34

BAKAN’DAN GAZİPAŞA’YA MÜJDELER

Facebook Twitter Linked-in

DIŞİŞLERİ Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kala memleketinde seçim çalışmalarını sürdürüyor. Alanya’da da birçok ziyaret gerçekleştiren Çavuşoğlu’nun dün sabah ki durağı Gazipaşa oldu. İlk olarak Sanayi esnafıyla bir araya gelen Çavuşoğlu ardından Toptancı Hali’ne giderek talepleri dinledi. Zeytinada’da yaşanan su sorunu, yeni toptancı hali, Gazipaşa Devlet Hastanesinin MR eksikliği konularında değerlendirmelerde bulundu. 

“DAHA DONALIMLI BİR HAL İSTİYORUZ”

“Daha donanımlı bir hal sözü almak istiyoruz.” diyen halcilere Bakan Çavuşoğlu “Haller Büyükşehir’e bağlı. Alanya’da Menderes Türel Toptancı Hali’ni başlatmıştı bitmedi, sana söz ona söz buna söz diyerek boş sözler vermek istemiyoruz. Gelecek dönemde Büyükşehir Belediye Başkanlığını AK Parti’ye tekrar vereceğiz diye söz garantisini verirsen ben de öyle garanti verebilirim. Bunlar aynı şeye dayanıyor garanti vermek açısından. Devlet olarak biz yapmıyoruz, biz Büyükşehir’e bağlı genel yasal düzenlemeleri yapıyoruz. Mesela hal yasasıyla ilgili bir değişiklik olduğu zaman hemen diyoruz ki kardeşim sadece tüketicinin olduğu Ankara -İstanbul vs. halleriyle olmaz, üreticinin olduğu hallerin de görüşünü alın diyoruz. Antalya’dan , Alanya’dan, Gazipaşa’dan,  Kumluca ‘dan sizler de gidiyorsunuz orda devletimize görüşlerinizi söylüyorsunuz ve orta yol bulunuyor. Ama hal inşa etmek Büyükşehir’in sorumluluğunda. İnşallah onu da çözeriz. Yeni hal kanunu konusunda da çalışmalar devam ediyor, ne üreticinin ne de tüketicinin zarar görmesini istemiyoruz, konu üzerinde çalışıyorlar. Bölgedeki hal dernek başkanlarıyla da görüşmeler olacak.” şeklinde konuştu.

“ZEYTİNADA’YA SUYU GETİRECEĞİZ”

Hal esnaflarından Ali Şahiner’in “Zeytinada’mızın sorunlarını dile getirmek istiyorum. Daha önce sayın bakanım Mehmet Ali Şahin döneminde 10 yıllık bir zaman aşımı tapusu çıkan yerlerimiz vardı. O dönem bu sorunumuz çözülmüştü fakat malum çevreler Anayasa Mahkemesine girince o zaman aşımı tekrar kalktı. Bizim 1980 yılında aldığımız tapular var. Ama Anayasa Mahkemesi bunu tekrar iptal etti 10 yıllık zaman aşımı getirildi tapulara. Bu sorun daha sonra tekrar gündeme geldiği için çözülmedi bu sorun. Anayasa Mahkemesine sorunun gidişi de CHP tarafından olmuştu. Ayrıca bir de su sorunumuz var, su konusunda çok sıkıntı çekiyoruz.” sözleri üzerine Bakan Çavuşoğlu “Anayasa Düzenlemesine tekrar bakarak sizin oradaki sorunu da çözeriz. Yapacağımız projeyle de su gitmeyen yerlere suyu göndereceğiz. Zeytinada çok güzel bir köyümüz, suyumuzu oraya da muhakkak getireceğiz” yanıtını verdi.

ÇKS KONUSU

ÇKS konusunda vatandaşların sıkıntılarını da dinleyen Dışişleri Bakanı, “Devletin çiftçilere yaptığı ödemelerle ilgili belirlediği bankalar var. Hal bankaları var. Devlet tüm bankalara parayı dağıtmak yerine belli yerlerden toplu dağıtıyor. Her yerde şubesi olan bankalar üzerinden yapıyor bunu da. Sayın çiftçiler, Ziraat Odası sizin hakkınızı savunuyorsa bizim de bu odayı desteklememiz lazım. Yani aidatlarımızı düzenli yapalım, Ziraat Odaları nereye gitsem ağlıyor. Birbirimizi destekleyip hakkımızı hep beraber arayacağız. Sulama projesi de ihaleye çıktı inşallah onu da gerçekleştireceğiz.” dedi.

“İKİNCİ NOTERİ GETİRECEĞİZ”

Gazipaşa’ya İkinci noteri de getireceğiz diyen Bakan Çavuşoğlu  “Halde bankamatik olmaması da çok garip, Ziraat Bankası Bölge Müdürü Şefik beyle görüştüm. Buraya bir ATM gönderecek. Sağlık bizim en önem verdiğimiz alanlardan bir tanesi. Gazipaşa’mıza çok güzel bir hastane yaptık. Elbette doktor ve diğer ihtiyaçları olduğu zaman da bunu karşılamak bizim görevimiz. Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi de çok güzel oldu. Payallar'da bir hastanemizin temelini attık iki gün önce. Antalya’da da 1400 yataklı şehir hastanesi yapıyoruz %80 bitti. Önümüzdeki birkaç ay içinde hastane hasta kabulüne başlayacak. İzleseniz gurur duyarsınız gerçekten Antalya’mızın her yerine çok güzel sağlık hizmetleri yaptık. Bu şehir hastanesine şu anda MR’lar alınacak. Bu kapsamda burayı da halledeceğiz. Çünkü sağlık çok önemli, her şeyin başı sağlık. Araç sağlığı da önemli insan sağlığı her şeyden daha önemli.” ifadelerine yer verdi.

HASTANEYE MR SÖZÜNÜ VERDİ

Bakan Çavuşoğlu, Gazipaşa Devlet Hastanesinin MR (Manyetik Rezonans) eksikliği hakkında da konuştu. İç hastalıklarındaki sorunları daha kolay saptamak için günümüzde kullanılan tıbbi bir cihaz olan MR ile ilgili açıklama yapan Çavuşoğlu “Burada Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde de MR yokmuş, burası Kemer’den daha da büyük. Orası da bizim ilçemiz, burası da bizim ilçemiz; o zaman buraya da hemen bir MR koyalım. Önümüzdeki hafta bunu hallediyoruz, birileri gibi “boş sözler verdi” dedirtmiyoruz. Gelecek hafta Elmalı ve Kemer’le beraber Gazipaşa’da da MR işlemi hallolacak” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —