BAKAN UMUTLANDIRDI

.

GÜNDEM 3.08.2024 09:37:00 0
BAKAN UMUTLANDIRDI

Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nde incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 483 km’den 440 km’ye düşürülen yolun 404 km’sinin bitirildiğini belirterek, “Proje tamamlandığında hem güvenli bir trafik sağlayacağız hem de zamandan ve yakıttan tasarruf edeceğiz” dedi.


GAZİPAŞA’YA gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tamamlanması 4 yıl geciken Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nde incelemelerde bulundu. Projede çalışmaların 7/24 devam etiğine dikkat çeken Bakan Uraloğlu, proje kapsamında yer alan Gökçebelen Tüneli’nde açıklamalarda bulundu. “Gökçebelen Tüneli gerçekten kıymetli” diyen Uraloğlu, “Kıymeti nereden geliyor? Öncelikle birbirine en uzak illerden olan Antalya ve Mersin arasında, hala hazırda bizim karayolları sorumluluğunda olan yoldan ulaşımımız 483 km uzunluğunda ve tabii çok eskiden yapılmış önemli bir bölümü ve standartları düşük olan bir yol. Biz gerek şu ana kadar yaptığımız çalışmalarla, gerekse de içinde bulunduğumuz Gökçebelen Tüneli’nin olduğu bölümü de kapsayacak yapımı devam eden çalışmalarla yolumuzu 440 km’ye düşürmüş olacağız. İki gidiş, iki geliş toplam 4 şeritli olmuş olacak. 440 km’nin yaklaşık 404 km’sini bitirmiş durumdayız. Bunun bir bölümü Mersin, bir bölümü de Antalya il sınırlarımız içerisinde kalıyor” dedi. 


“TÜNELİMİZİN YAKLAŞIK %26’LIK BÖLÜMÜNÜ BİTİRDİK”
Yapımı tamamlandığında Türkiye’nin en uzun tünellerinden biri olacak Gökçebelen Tüneli’yle ilgili detaylı bilgiler veren Bakan Uraloğlu, “Tünelimizin sol tüpü 11 bin 89 metre, sağ tüpü de 11 bin metre. Burada arkadaşlarımız her seviyede çalışmalara devam ediyorlar. Biraz teknik bilgi olacak ama bilinmesinde fayda var, tünellerde toplam 8 bölgede çalışma devam ediyor. Çok yoğun bir çalışmamız var. Peki neredeyiz? Belli tünellerde belli mesafeleri kat etmiş olmakla beraber, toplam 11 bin metre bir tünel, 11 bin 89 metre iki tünel. Toplarsak 22 bin 89 metrelik tünelin 5 bin 700 metrelik kesiminde kazı ve destekleme işlemlerini bitirdik. Böylelikle tünelimizin yaklaşık %26’lık bölümünü bitirdik demektir. Ama hala hazırda, normal şartlarda 27 dakika süren seyahat, tünelimizi bitirdiğimizde, yasal hız sınırlarıyla ki biz bunu mutlaka tavsiye ediyoruz, sadece 10 dakikaya inmiş olacak ve güvenli bir trafik sağlamış olacağız. Tabii bunun yanında bu sağlanmış olan süre, hem zamandan hem yakıttan ciddi bir tasarruf etmemize vesile olacak. Yıllık yaklaşık 575 milyon liralık da, sadece bu tüneli açtığımızda bir tasarrufumuz olmuş olacak” diye konuştu. 
 

“365 GÜN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”
“Akdeniz bizim için kıymetli” diyerek konuşmasını sürdüren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Çevre hassasiyetinin olduğu bir kesimimiz ki bütün ülkemiz böyle ama Akdeniz birazcık daha böyle. Dolayısıyla buradaki karbon salınımlarından da tasarruf etmiş olacağız. Çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Zaten burada mevsim şartları herhangi bir olumsuzluk getirmiyor. Dolayısıyla 7 gün, 24 saat, 365 gün çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah dediğim gibi yolumuzu bitirdiğimiz zaman birbirine en uzak olan iki ilimizi birbirine birazcık daha yaklaştırmış olacağız. Ben şimdiden bütün şu ana kadar gerçekleşen bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27