“BAKAN TEKİN KELİME OYUNU YAPIYOR”

EĞİTİM Gücü Sen Gazipaşa İlçe Temsilcisi Özkan Uçak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan mülakat açıklamalarının kelime oyunundan ibaret olduğunu söyledi.

GÜNDEM 18.09.2023 17:56:00 0
“BAKAN TEKİN KELİME OYUNU YAPIYOR”

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) Gazipaşa İlçe Temsilcisi Özkan Uçak, Milli Eğitim Bakanı Tekin’in öğretmen alımları öncesi yapılan mülakatların devam edeceğini açılaması hakkında açıklamalarda bulunarak, söz konusu mülakat uygulamasını eleştirmişti. Bakan Tekin’in mülakatla ilgili yeni yaptığı açıklamaları da eleştiren Uçak, Bakan Tekin’in kelime oyunu yaptığını söyledi.

Mülakat uygulaması üzerinden Bakan Tekin’i eleştiren Uçak, “Sayın Bakan Yusuf Tekin, bu işi topluma kelime oyunları yaparak aktarma yoluna gidiyor. Medyayı ve sistemi olayı bilmeyenleri arkasına alarak destek oluşturuyor. Sayın Bakan iddia ediyoruz ÖABT; dünyada eşi benzeri olmayan genişlikte en uç bilgilerle oluşturulan tamamen güçlük çıkartma üzerine kurulu bir sınav. Alanının profesörlerinin dahi belli bir başarıyı alamayacağı bir sınav. Örneğin bir Sosyal Bilgiler Öğretmeni çok ciddi ekonomi soruları cevaplamak zorunda kalıyor. Bir Türkçe Öğretmeni edebiyat dehlizlerinde kaybolmuş bir yazarın kitabının içindeki kahramanı bilmek durumunda. Bu mudur alan bilgisi?

 

“BU KELİME OYUNLARIYLA SADECE BU İŞİ BİLMEYENLERİ YANILTIRSINIZ”

Bir de dediniz ki şu an öğretmenler %100 mülakatla atanıyor biz bunu %50’ye düşürüyoruz. Bu kelime oyunudur. Bu insanları alaya almaktır Sayın Bakan. Şu an mülakatlar %97-%98 oranında kişiye KPSS puanının verilmesiyle yapılıyor. Bu kelime oyunlarıyla sadece bu işi bilmeyenleri yanıltırsınız. Ayrıca öğretmenlerin alan testleri başarısı düşük dediniz bundan sonra istediğiniz kadar öğretmenleri yücelteceğiz diyin. Toplum bu sözü de böyle anlamadı, anlamayacak… Hepimize geçmiş olsun. Atanan bir öğretmen olarak bu sistemin adil olmadığını söylüyorum. Çünkü devlet adil olmalı, adaletli olmalı güvenilir olmalı. Bunu kurmayan sistem mal esef çöker! Eğitim sistemi daha kötüye gider” şeklinde konuştu. >Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: “BAKAN TEKİN KELİME OYUNU YAPIYOR”