Azerbaycan’ın avokadosu Çetin’e emanet

.

GÜNDEM 18.10.2023 23:39:00 0
Azerbaycan’ın avokadosu Çetin’e emanet

AZERBAYCAN’IN güneydoğusunda yer alan ve subtropikal iklime sahip Astara şehri, tropikal meyve üretimine yöneldi. Gazipaşa’da faaliyet gösteren TropikHal Sahibi Ziraat Mühendisi Yavuz Çetin, bölgede başlayan üretime öncülük ederek, tropikal meyvelerin bakımını üstlendi.

 

Türkiye’nin tropikal üssü olarak adlandırılan Gazipaşa’da yetişen tropikal meyvelerin çeşitliliği her geçen gün artarken, ilçede faaliyet gösteren ziraat mühendisleri ve firmaların faaliyet alanları yurt dışına çıktı. Çevre ilçe ve illerde de faaliyet gösteren TropikHal Sahibi Ziraat Mühendisi Yavuz Çetin, tropikal meyve üretime yönelen Azerbaycan’ın güneydoğusunda yer alan ve subtropikal iklime sahip Astara şehrinde başlatılan tropikal meyve üretimine öncülük ediyor. Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’a giden ve bölgede yetiştirilen tropikal meyvelerin bakımını üstlenen Çetin, bilgi ve tecrübelerini kardeş Azerbaycan’ın üreticilerine aktarıyor. 

 

“KARDEŞ AZERBAYCAN TARIMINA HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYUYORUM”

TropikHal Sahibi Ziraat Mühendisi Yavuz Çetin, Astara’ya yapılan 400 dönümlük avokado bahçesinde incelemelerde bulundu. Bahçe sahibi ve çalışanlarına avokado bakımı hakkında bilgiler veren Çetin, fidanların budanması, sulanması ve fidanlara bulaşacak hastalıklar hakkında bilgi verdi. Bölgede avokadonun yanında mango ve çay üretiminin yaygın olduğunu dile getiren Çetin, “Astara; Tropikal anlamda önü açık bir bölge. Bölgeye kazandırılan 400 dönüm avokado bahçemizin bakımını yaptık.  Kontrollerimize devam ediyor, çiftçilerimize meyvelerin bakımlarını anlatıyor, yeni türlerin dikimi konusunda da bilgi veriyoruz. Kardeş Azerbaycan’ın tarımına hizmet etmekten onur duyuyorum. Üreticimize bol bereketli kazançlar dilerim” dedi.>Selçuk ÖZTÜRK