AYRI GAYRI BİTİYOR DERNEKLER BİRLEŞİYOR

.

GÜNDEM 29.08.2024 08:55:00 0
AYRI GAYRI BİTİYOR DERNEKLER BİRLEŞİYOR

Gazipaşa’nın mahalle muhtarlarını iki ayrı dernek çatısı altında toplayan Gazipaşa Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ile Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği birleşiyor. Gazipaşalı muhtarlar,  bundan sonraki süreçte Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği çatısı altında dernek faaliyetlerini sürdürecek. 


GAZİPAŞA’DA faaliyet gösteren Gazipaşa Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ile Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği birleşme kararı aldı. Alınan kararın ardından harekete geçen Gazipaşa Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Esenpınar Mahalle Muhtarı Sami Polat, derneğin kapatılması için girişimde bulundu. Derneğin kapatılmasının ardından Gazipaşalı muhtarlar,  bundan sonraki süreçte Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği çatısı altında dernek faaliyetlerini sürdürecek. 53 mahalle muhtarının bir araya geleceği derneğin başkanı, yönetimi, faaliyetleri ve işleyişi ilerleyen süreçte netleşecek.


“DERNEKLERİ BİRLEŞTİRME KARARI ALDIK”
Gazipaşa Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Esenpınar Mahalle Muhtarı Sami Polat, yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi verdi. “Dernekleri birleştirme kararı aldık” diyen Polat, “Şu anda başkanlığını yaptığım Gazipaşa Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nin kapatılması için başvuruda bulunduk. Dernek kapatıldığı an 53 mahalle muhtarlarımız ile aynı dernek çatısı altında buluşacağız” dedi. Derneğin yeni başkanı kim olacak? Sorusunu da cevaplayan Polat, “Daha hiçbir şey belli değil. Genel kurulumuza kadar, Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı görevine devam eder. Ancak Muhtarlar genel kurul yapalım der ve çoğunluk bu yönde karar verirse genel kurulumuzu tarihinden önce yapabiliriz” diye konuştu. 


“SESİMİZ DAHA GÜR ÇIKACAK”
Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Güneyköy Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı, derneklerin birleşmesiyle Gazipaşalı mahalle muhtarlarının daha da güçleneceğini dile getirdi. Muhtarların tek dernek çatısı altında seslerinin daha gür çıkacağını ifade eden Küçükballı, “Gazipaşa Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ile Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneğimizi birleştiriyoruz. Artık mesai arkadaşlarımızla tek dernekte buluşacağız. Gazipaşalı muhtarlar olarak daha güçlü olup, sesimiz daha gür çıkacak. Bundan sonraki süreçte iki ayrı dernek değil, birlik ve beraberliğimiz konuşulacak. Alınan kararın mahalle muhtarlarımıza ve ilçeye hayırlı olmasını dileriz” şeklinde konuştu. 


Öte yandan, Gazipaşa Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nin kapatılmasının ardından derneğe üye muhtarlar, Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği’ne üye olacak. İki derneğin birleşmesinin ardından dernek isminin “Gazipaşa Muhtarlar Derneği” olarak değiştirilip, değiştirilmeyeceğine muhtarlar karar verecek. >Selçuk ÖZTÜRK


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27