Tarih: 22.08.2024 15:44

AYKUT KAYA’DAN YETENEKLİ LİSE ÖĞRENCİSİ SAMET’E TAM DESTEK

Facebook Twitter Linked-in

Hurdalıktan Toplayarak Yaptı 
Antalya'nın Akseki ilçesinde 10. sınıf öğrencisi Samet Girgin, yaz tatilinde eczanede çıraklık yaparak kazandığı para ile hayalindeki projeyi hayata geçirerek, hurdalıktan topladığı malzemelerden enerjisini güneşten alan 65 kilometre menzili olan ve maksimum 20 km hıza ulaşabilen araç yaptı. Yaptığı aracı tanıtmak isteyen  Samet Girgin, CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya’yı sosyal medya hesabından etiketleyerek kendisine davette bulundu.  Aykut Kaya da bu davete icabet edeceğini, “Akseki’de yaşayan lise öğrencisi Samet kardeşimiz, kendi çabalarıyla ürettiği elektrikli arabasını tanıtmak için bizi davet etti. Yetenekli kardeşimizin bu samimi çağrısına sessiz kalamazdık. Haftaya oradayım kardeşim… sözleri ile kamuoyuna paylaştı.


‘Gençlerimizin Üzerine Titreyeceğiz’
Aykut Kaya ve Genç Samet Akseki’de buluştu. Sosyal medyadan bu güzel anları paylaşan CHP Antalya Milletvekili Kaya, “ Bizim topraklarımız bereketlidir. Tüm olanaksızlıklar içinde dahi gençlerimiz dünyaya ilham olacak icatlar yapabilmekte. Akseki ilçemizin Değirmenli köyündeki Samet kardeşimizde o gençlerimizden biri. Kendi icadı olan güneş enerjisiyle çalışan otomobilinin yanı sıra ilerde hayata geçireceği proje aşamasında olan icadları da var. Samet de, kardeşleri de, tüm çocuklarımız, gençlerimiz bizim en değerli milli hazinemiz. Bu bilinçle, çocuklarımızın, gençlerimizin üzerine titreyeceğiz. İktidarımızda, Cumhuriyetimizi onlarla muasır medeniyetlerin ötesine taşıyacağız” diyerek gencin yanında olduğunu söyledi.


Aykut Kaya’nın Akseki’ye yanına kadar gelmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Genç Samet, elektrikli araçların revaçta olduğu bir dönemde bilim adına bir şeyler yapmaya çalıştığını söyledi. 


Genç Samet ve ailesiyle yaptığı görüşmede CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de kendilerine selamlarını ilettiğini belirten Milletvekili Aykut Kaya, kendisini Genel Başkan Özgür Özel ile tanıştıracağını da ifade etti. Akseki Belediye Başkanı İlkay Akca da Samet’i gönülden desteklediklerini vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —