AYILAR ARI KOVANLARINI PARÇALADI

.

GÜNDEM 5.07.2024 10:51:00 0
AYILAR ARI KOVANLARINI PARÇALADI

ANTALYA Arı Yetiştiricileri Birliği (AYBİR) Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Oktan, ayıların Gazipaşa’nın yaylalarındaki arı kovanlarını parçalayarak içindeki kilolarca organik balları yediğini dile getirerek, üreticileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.


Olay, Gazipaşa’nın Maha Yaylası Akçal Salman mevkiinde meydana geldi. Uzun yıllar arıcılıkla uğraşan Mehmet Küçüktuncer’e ait arılı kovanlarına ayı saldırdı. Yaylada yaklaşık 30 adet arılı kovanı bulunan Küçüktuncer, ayı saldırısında farklı zamanlarda 20’nin üzerinde bal dolu arılı çıtanın zarar gördüğünü ve ballarının ziyan olduğunu belirtti.
 

“AYILAR KOVANLARIMIZA DADANDI”
Arı besiciliği yaparak organik bal üretimi ile uğraştığını dile getiren Tuncer, “Arılarımızı yüksek kesimlere çıkartarak daha kaliteli bal hedefliyorduk. Ancak bu yıl ayıların saldırılarına maruz kalıyoruz. Benim ve çevredeki bazı arıcıların kovanlarına dadanan ayılar kovanlara zarar verip içindeki kilolarca balları yiyor. Artan ayı saldırılarından dolayı yüksek alanlara çıkmaktan da korkuyoruz. Konu ile ilgili yetkililerden çözüm bekliyoruz” dedi.


“SİGORTA YAPILMALI” 
Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği (AYBİR) Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Oktan, birlik üyesi ve bal üreticisi Mehmet Küçüktuncer’e geçmiş olsun dileklerinde bulunup, ayı saldırılarına karşı üreticileri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Oktan, üreticilere arı kovanlarının etrafına elektrikli çit çekerek önlem almasını ve yabani hayvanlara karşı tarım sigortası ile kovanların sigortalanmasını talep etti. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: AYILAR KOVANLARINI PARÇALADI