Tarih: 30.03.2023 12:51

AVRUPA BİRLİĞİ’NE DİKKAT ÇEKTİ

Facebook Twitter Linked-in

Eğer kısmet olur 17 Mayıs’ta iktidar değişikliği sağlanırsa Avrupa Birliği süreci başlayacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Aday Adayı Av. İsa Başaran Çelik’in Antalya’dan başladığı ziyaretlerinin son durağı Gazipaşa oldu. CHP ilçe Başkanlığı’nda partililer ve vatandaşlara seslenen Çelik, neden vekil olmak istediğini açıkladı. Çelik, “Kendime bir hedef koymuştum. 40 yaşıma kadar mesleğimi yapacağım ve bu konuda insanlara hukuk hizmeti sunacağım ve mesleğimde yazma çizme konusunda da akademik olarak da çalışacağım ve bu anlamda 4 alanda mesleki yayınım yayın yapma imkanım oldu. Üniversitede ders verme imkanım oldu. Baroda dersler veriyorum, kamu hukuku yönünde stajyer kadın arkadaşlara. Artık Antalya’ya ve Türkiye’ye ülkeme hizmet etme vakti geldiğini düşünerek bir de Millet İttifakı’nın bu en son yayınlanan ortak mutabakat metninde Avrupa Birliği yönünde kuvvetli bir siyasal irade var. Eğer kısmet olur 17 Mayıs’ta iktidar değişikliği sağlanırsa Avrupa Birliği süreci başlayacak.” dedi. 

Bu durumun biraz zaman alacağından bahseden Çelik “Şu an ne Avrupa Birliği bizi istiyor ne biz Avrupa Birliği’ne girmek istiyoruz. Öyle bir tablo var. Biz özellikle son 5-10 yıldır hızlı bir şekilde demokrasiden uzaklaştık. Avrupa Birliği ülkelerinden uzaklaştık, temel hak ve özgürlükler açısından demokrasi açısından, demokrasiden uzaklaşmış bir Türkiye Cumhuriyeti var. Nedir; cumhurbaşkanlığı, parlamento hükümet sistemiyle birlikte tamamıyla domatesten uzaklaşmış bir Türkiye Cumhuriyeti var. Bu sebeple demokratik sistemin tekrar inşası gerekiyor. Bu inşası işte tekrar parlamenter sisteme geçmek 12 yıllık süreç alacak gibi gözüküyor. Bunun seçim sonrası ortaya çıkacak parlamento parlamenter sayısı bunu belirleyecek.” şeklinde konuştu. 

CHP Milletvekili Aday Adayı İsa Başaran Çelik, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Şu an için mevcut 130 küsur tane hukukçu milletvekili var tüm partilerde. Parti büyüklerimiz süre içerisinde görüşürken ve onlarla bizim bu konudaki çalışmalarımızı bilenler bu konuda ihtiyacımız yani partinin ihtiyacı oldu. Hakikaten bu alanda da kalem oynatan pek olmamış. Ben de merak ettim inceledim 130 milletvekilin Avrupa Birliğiyle ilgili yayın oran var mı? Google baktım.  Ondan sonra makalesi olan var mı yok bununa da yetinmedik. Biraz da harici araştırma yaptım. Hakikaten yok. O zaman bir ihtiyaç hasıl durumu söz konusu. O zaman dedik ki biz de aday adaylığı müracaatımızı yaptık.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —