AVM KRİZİNDEN SEÇİM KRİZİNE

Gazipaşa’da, suların durulmadığı AVM olayı ve Gazisan A.Ş.’de şimdi de seçim krizi ortaya çıktı. Şirket ortakları ve aynı zamanda sanayi esnafı olan AVM mağdurları, Gazisan A.Ş. Başkanı Hüseyin Efe’yi topa tuttular.

GÜNDEM 21.11.2022 13:14:00 0
AVM KRİZİNDEN SEÇİM KRİZİNE

Gazipaşa'da, 2017’nin kasım ayında Uysal İnşaat ve Gazisan A.Ş. ortaklığında temeli atılan GaziPark Alışveriş Merkezi’nin (GaziPark AVM) içinde bulunduğu durum belirsizliğini koruyor. 2020’nin nisan ayında açılması sözü verilen AVM, arsa sahipleri ve müteahhit arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu bir türlü açılmadı. Suların durulmadığı AVM olayı ve Gazisan A.Ş.’de şimdi de seçim krizi ortaya çıktı. Başkanlığını Hüseyin Efe’nin yaptığı Gazisan A.Ş.’de seçimlerin zamanında yapılmadığını iddia eden şirket ortakları, Efe ve yönetimini topa tutup, önemli iddiaları ortaya attılar.

RÜŞVET İDDİASI

Gazisan A.Ş. ortakları, seçimden Kaçan Hüseyin Efe’ye ateş püskürürken, Efe ve yönetimi ile AVM inşaatının mimarı Abdülkerim Bıçak’ın, AVM’ye karabasan gibi çöktüklerini iddia ettiler. Şirket ve AVM’de yaşanan anlaşmazlıkların kendilerini bezdirdiğini belirten şirket ortakları, AVM konusunda rüşvet, aldatma, haksızlık, gammazlama gibi mide bulandırıcı olayların yaşandığını ileri sürdüler. AVM’de yaşanan gelişmelerden rahatsız olan birçok şirket ortağının, AVM’deki haklarını yok pahasına sattıkları ortaya çıktı. Şirket ortakları konuyla ilgili bilinmeyenleri Manşet’e anlattı.

ESNAF ZARARA MI UĞRATILDI?

AVM, Gazisan A.Ş. ve Gazipaşa Sanayi Sitesi’nin inşaat aşamasında birçok yolsuzluk yapıldığını iddia eden sanayi esnafları ve şirket ortakları, Hüseyin Efe’nin; Gazipaşa Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi başkanlığını kaybedeceğini anlayınca, Gazisan A.Ş.’yi kurduğunu ve AVM arazisinin bu şirkete aktarıldığını iddia ettiler. Gazipaşa Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi seçimini kaybeden Efe ve yönetiminin; Gazisan A.Ş.’ye aktarılan AVM’nin arazi hisselerinin 20 tanesinin bir üyeye, 16 tanesinin başka bir üyeye, 10 tanesinin de Hüseyin Efe’nin üzerine aktarıldığını ileri sürdüler.

İŞTE ESNAFLARIN O İDDİALARI

Sanayide ve AVM’de yaşanan olayı, başrollerini Şener Şen ile İlyas Salman’ın paylaştığı Banker Bilo filmine benzeten esnaflar; gazetemize yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandılar: “İlk seçimde Hüseyin Efe ve yönetimi kooperatif üyeleri tarafından görevden el çektirildi. Hüseyin Efe ve yönetimi burada da uslu durmadı. Giderayak şirketin hisselerine çöken yönetim, yasal olmayan ve etik olmayan yöntemlerle yönetim kurulu üyelerin birisi 20 tane, ikincisi 16 tane ve Hüseyin Efe de 10 tane şirket hissesini vatandaşın bazılarını korkutarak, bazılarına umutsuzluk aşılayarak, bazıları ise neye imza attığını bilmeyerek, bazı hisseleri ise “evrak eksik, vekaletin yanlış” gibi sözlerle kandırıp hisseleri kendi üzerlerine geçirmişlerdir. Hüseyin Efe; sinemacı Şener Şen ve İlyas Salman’ın Banker Bilo filminin aynısını sanayi esnafına uygulamıştır. Hatırlarsanız Maho, Bilo’nun başına türlü oyunlarla çorap örer. Bilo, Maho’ya tepki gösterince, Maho; “Yaptım yapmasına da bir sor bakalım niye yaptım? Der. Bilo sorar, “Niye yaptın?” diye. Maho da başlar arka arkaya yalanları söylemeye. İşte aynı Hüseyin Efe de Sanayi Esnafına böyle yapmıştır. Her türlü yolsuzluğu yapar. Esnaf sorar,  “Niye yaptın?”diye. Hüseyin Efe başlar arka arkaya yalan söylemeye. Gariban sanayicide işi bilmediği için bu yalana inanır.

“HER ÜYEDEN 2 BİN 700 TL PARA TOPLADILAR”

Daha sonra hisselerin birçoğunu topladıktan sonra buraya “AVM ruhsatı alacağım” diye tüm üyelerden 2 bin 700 TL para toplanır. Hiç kağıtsız küreksiz” Ruhsatı alalım, müteahhide verelim, sonrada müteahhitten bu parayı alıp size geri vereceğim” der. 184 üyeden para toplanır. Üye başı 2 bin 700 TL toplam 496 bin 800 TL parayı Hüseyin Efe alır. Tabi para kıymetli, yıl 2017, dolar 3,5 lira. Bu para AVM ruhsatı almaya yeterlidir aslında. Fakat Hüseyin Efe ve Mimar Abdülkerim Bıçak, AVM ruhsatı yerine daha az masrafla iş merkezi ruhsatı alırlar. Bu projeyi yaparken de tam 1000 metrekare tapuyu almazlar ve belediyede saklı tutarlar. Daha sonra herkes tapusunu alıp gittikten sonra, önceden sakladıkları tapuyu çıkarıp satma veya mülk edinmek için koyarlar. Daha sonra Gazipaşalı bir müteahhide projeyi verirler. İnşaatın yapılması için müteahhit üyelerden toplanan parayı Hüseyin Efe ve yönetim kuruluna teslim eder. Üyelere dağıtın der.

“HER ÜYEDEN 200 TL PARA KESERLER”

Ancak Hüseyin Efe ve arkadaşları bu parayı üyelere dağıtırken her üyeden 200 TL para keserler. Üyelere kişi başı 2 bin 500 TL verirler. 36 bin 800 TL’yi orada harcarlar. Aslında o kesilen 36 bin 800 TL ruhsata ödense AVM ruhsatı olacaktı. Fakat AVM ve iş merkezi ruhsatı arasındaki fark Belediye’ye ödeyip AVM ruhsatı almak varken, iş merkezi ruhsatı alınmış. Hüseyin Efe ve yönetimi tarafından aradaki 36 bin 800 TL para ise harcanmıştır. Bu olaya 184 üye şahittir. Daha sonra kulağımıza sürekli Hüseyin Efe ve Mimar Abdülkerim Bıçak ve şirketin muhasebecisi hakkında pis kokular geliyordu. AVM’nin ortak alanlarının gelirine el koymaya çalıştıkları, müteahhitten bir tane dükkan aldıkları, parasını ödemedikleri ve müteahhitle aralarının açıldığını, ondan sonrada müteahhide zorluk çıkardıklarını öğrendik. Daha sonra yapılan binanın iskanının alındığını, iskandan sonra markaların tadilata başlayacağını duyduk. Akabinde Gazisan Şirketimizin yöneticisi Hüseyin Efe’nin iskanı imzalamadığını öğrendik.

“'BU ADAMLA İŞ YAPILMAZ' DEYİP İŞLERİ DURDURDU”

Daha sonra alışveriş merkezinde tüm üyelerin katılımıyla toplantı düzenlendi. Müteahhit Mustafa Uysal binanın iskanını aldığını ve Hüseyin Efe’nin iskana imza atmadığını, iskana neden imza atmadığını soruyordu. İskanın imzalanması halinde markaların hemen işe başlayacağını ve kısa zamanda AVM’yi açacağını söylüyordu. Ama Hüseyin Efe sudan sebepler gösteriyordu. Ardından Müteahhit Mustafa Uysal bir kâğıt çıkarıp,“Benim eksiklerimi yazın.  Ben eksiklerimi yapmayı taahhüt edeyim.  Sizde iskanı imzalayın.  Bir an önce açalım Alışveriş Merkezi’ni” dedi. Eksik görülen birkaç şey yazıldı. Hüseyin Efe’nin kendisi yazdı. Müteahhitte bunu kabul etti. Olay tatlıya bağlandı ama Hüseyin Efe, “İskanı yarın imzalarım” dedi. Duyduk ki iskana yine hiçbir sebep göstermeden yine imzalamamış ve müteahhitte  “Bu adamla iş yapılmaz” deyip işleri durdurdu.

MÜTEAHHİT ŞİRKETE DAVA AÇTI

Müteahhit mağdur edildiği gerekçesiyle bizim Gazisan Şirketimize milyonlarca Liralık tazminat davaları açmış. Şimdi bizler yani Gazisan AŞ şirket üyeleri soruyoruz. Eğer müteahhit bu davaları kazanırsa bu tazminatları kim ödeyecek? Biz mi ödeyeceğiz? Yoksa her seferinde arıza çıkaran,  her işi kendi menfaatine uygun yapan,  kendi şahsi menfaati karşılanmayınca da bütün milleti mağdur eden,  hatayı yapan Hüseyin Efe mi ödeyecek? Şirket içerisinden hisse satanlar var. Hüseyin Efe hisse devirlerini de yapmamaktadır. Ancak yönetim kurulu seçimlerinde kendine oy verecek kişilere satılırsa satışı yapmaktadır. Yoksa satışı yapılmayan en az 12 hisse bulunmaktadır. Şirket üyelerine “Müteahhitten tazminat alacağım” diye yine bizleri Maho yalanlarıyla oyalamaktadır. Gazisan Şirketi üyeleri elimizdeki milyonluk arsamıza çoraplar ören, yüzlerce kişiyi mağdur eden, bizleri her seferinde Maho yalanlarıyla kandıran, sanayicinin başındaki püsküllü bela Hüseyin Efe şimdide şirketimizin yönetim kurulu seçimi aylar önce gelmesine rağmen bir türlü seçimi yapmamaktadır. Biz şirket üyeleri ve mal sahipleri olarak soruyoruz. “Arkadaş zaten elimizdeki milyonluk arsamızı ve şirketimizi batırmışsın,  başımıza bin bir tane çorap örmüşsün, şirketin seçim zamanı gelmiş şimdide seçimden kaçıyorsun.” Seçimi niye yapmıyorsun? Diye soranlara ise hemen başlıyor Maho taktiğiyle,“Evet seçim zamanı geldi seçimi yapmadım, bir sor bakalım seçimi niye yapmadım” deyip başlıyor yalanları arka arkaya söylemeye. Yok, evraklar muhasebede, yok Antalya’ya gideceğim. Yok efendim daha 6 ay uzatmam var. Yok efendim bahara yapalım. Maho yalanlarıyla bizleri oyalamaktadır. Biz şirket üyeleri olarak, “Yeter artık Hüseyin Efe! Bak her şeyi berbat ettin, şirketi batırdın, milyonluk arsamızı telef ettin. Bütün üyelerimizi küstürdün ve ümitsizliğe düşürdün. Bizleri ve bizimle iş yapan herkesi sebepsiz yere rezil ettin. Burada çalışacak olan insanların işine mani oldun. Bütün şehir halkının AVM hayallerini yıktın. Hem bizleri rezil ettin hem de kendini rezil ettin. Artık yakamızdan düş!”


Anahtar Kelimeler: KRİZİNDEN SEÇİM KRİZİNE