“ATATÜRK DÜŞMANLIĞI MODA OLDU!”

GAZİPAŞA’DA görev yapan A.İ. isimli imam hatibin, okullarda Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü olumlu şekilde anlatan öğretmenler hakkında sosyal medyada yaptığı paylaşım olay oldu.

GÜNDEM 18.10.2023 00:43:00 0
“ATATÜRK DÜŞMANLIĞI MODA OLDU!”

Eğitim-İş Antalya Şube Yönetimi tarafından yapılan açıklamada, Gazipaşa’da bir imam hatibin; kendi çocuğunun da eğitim gördüğü imam hatip ortaokulunda bir öğretmenin sınıfta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili olumlu şeyler söylemesini hazmedemediği ve bunun üzerine sosyal medya hesabından paylaşım yapan imamın, Atatürk ve cumhuriyet düşmanlığı yaptığı ileri sürüldü. Söz konusu paylaşımı yaptığı iddia edilen imamın, bir süre sonra paylaşımını sildiği belirtildi. 

 

“BU ŞAHSA SÖYLEYECEKLERİMİZ VAR ELBETTE”

Konuyla ilgili “Atatürk düşmanlığı moda oldu!” başlıklı bir açıklama yapan Eğitim-İş Antalya Şube Yönetimi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Gazipaşa ilçemizde görev yapan bir sözde imam, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda açıkça Atatürk’e olan düşmanlığını ortaya koydu. Asıl işi; insanlara iyiyi, doğruyu, güzellikleri öğretmek, kötülükten, fenalıktan uzak durmayı anlatmak olan bu kişi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve kendisinin de personeli olarak görev yaptığı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurucusu olan, tüm dünyanın takdir ettiği kurucu liderimize dil uzatma hadsizliğini göstermiştir. Bizim de haddini bilmeyen bu şahsa söyleyeceklerimiz var elbette.

 

“İLÇE MÜFTÜLÜKLERİ İLGİLİ ŞAHIS HAKKINDA BİR İDARİ SÜREÇ BAŞLATACAK MI?”

Gazipaşa’da kendi çocuğunun da eğitim gördüğü bir imam hatip ortaokulunda bir öğretmenin sınıfta ulu önderimiz ile ilgili olumlu şeyler söylemesini hazmedemeyen bu şahıs daha sonra başka bir branş öğretmeninin yine Atatürk ile öğrencilere güzel şeyler anlatması üzerine artık dayanamamış ve içindeki Atatürk ve cumhuriyet düşmanlığını yazdığı bir metinle ortaya koymuştur. Paylaşımında Atatürk’ü öven öğretmenleri imam hatip düşmanı ilan eden, şayet bu tekrarlanırsa söz konusu öğretmenleri şikayet edeceğini yazan bu kişi gücünü kimden almaktadır? Öğretmenlere “siz sadece dersinizi anlatın” diye akıl veren bu kişinin eğitimden ne kadar uzak olduğunu da anlaşılmaktadır. Hangi branştan olursa olsun asli görevleri arasında Atatürkçülük konularını da anlatmak olan bu çok değerli öğretmenlerimizi tehdit etme hakkını nasıl kendinde görmektedir? Bakalım cumhuriyetimizin ilk kurumlarından biri olan Diyanet İşleri Başkanlığı ya da ona bağlı olan il ya da ilçe müftülükleri ilgili şahıs hakkında bir idari süreç başlatacak mı? Bir cumhuriyeti savcısı çıkıp “Hayırdır imam efendi, senin cumhuriyetimizin kurucusu ile ne sıkıntın var?” diye soracak mı?

 

“ATA’MIZ ASLA SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

Son dönemlerde sadece kendi kurduğu ve döneminde çok büyük atılımlar yaptırdığı ülkesinde saldırı ve hakaretlere maruz kalan Ata’mız asla sahipsiz değildir. Milyonlarca seveni bu yapılanları görmekte ve bir kenara not etmektedir. Ülkesini emanet ettiği gençler iplerini kimin tuttuğu belli olan bu yobaz kişilere asla geçit vermeyecektir. Bugün için kimden yüz buldukları, destek aldıkları kişi ya da kurumları tahmin etmek zor değil ama kimsenin bu milletin Atatürk sevgisini test etmeye kalkmaması gerektiğini bir kez daha hatırlatmayı görev olarak kabul ediyoruz. İmam tarafından hedef gösterilmeye çalışılan öğretmen arkadaşlarımızın ve cumhuriyet kazanımları ve Atatürk konusunda duyarlı tüm eğitim çalışanlarının her zaman yanında olduğumuzu da belirtmek istiyoruz.”>Selçuk ÖZTÜRK

 


Anahtar Kelimeler: “ATATÜRK DÜŞMANLIĞI !”