Tarih: 03.06.2023 17:08

Atasözleri ve deyimleri maketle anlattılar

Facebook Twitter Linked-in

Öğrencilerin atasözleri ve deyimleri görsel olarak öğrenmesini sağlamak amacıyla Gazipaşa Akalan İlköğretim Okulu’nda ‘Atasözleri ve Deyimleri Sergisi’ açıldı. Sergiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Dal ile çeşitli okulların müdür ve yöneticileri de katıldı. Sergide Türkçe öğretmeni Fatma Çetin önderliğinde öğrenciler tarafından üç boyutlu maketlere 80 adet atasözü ve deyim aktarıldı. 

 

“YAŞAYARAK ÖĞRENDİLER”

Yapılan sergi ile öğrencilerin maket yaparak daha kolay öğrendiğini ifade eden Türkçe Öğretmeni Fatma Çetin, “Türkçe dersi konularından 'Deyimler ve Atasözleri' konusunda öğrencilerin daha iyi öğrenmesi için böyle bir çalışma yaptık. Öğrencilerimiz hem kendi seçtikleri deyimlerle alakalı maketlerini yaptılar hem de deyimlerin ne anlama geldiğini yaparak yaşayarak öğrendiler. Görevli öğrencilerimiz de üzerlerine deyimleri anlatan resimleri baskı yaptırıp giydiler. Diğer öğrenciler de sergiyi gezerek hem fikir yürüttüler hem de deyimleri öğrendiler” dedi.

 

“AZ SÖZLE ÇOK ŞEY ANLATILIYOR ”

‘’Az sözle çok şey ifade edebilme özelliğiyle deyimler ve atasözleri sözlü kültürümüzün en önemli parçalarındandır” diyen Akalan İlköğretim Okulu Müdürü İlyas Yılmaz, ‘Atasözleri ve Deyimleri Sergisi’ ile öğrencilerimiz mizahi bir bakış açısıyla atasözleri ve deyimleri yorumladı. Sergimize katılan ve sergide emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —