ATASEM DOLU DOLU

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin ücretsiz sanat ve meslek edindirme kursları ATASEM’ler bu yıl da dolu dolu geçiyor.

GÜNDEM 3.11.2023 14:53:00 0
ATASEM DOLU DOLU

Gazipaşa’da birbirinden farklı kursların açıldığı Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezi (ATASEM), Gazipaşalılara meslek edindirmeye devam ediyor. Kurslara katılım saatlerini tamamlayan kursiyerlerin sertifikaları kağıt israfını önlemek amacıyla elden verilmek yerin e-devlet üzerinden yayınlanıyor. Sertifikalarını alan kursiyerler ise iş yeri açabilme şansına sahip oluyor. 

 

32 KURS AKTİF EDİLDİ

25 Eylül’de başlayan ATASEM kursları için kurslar başlamadan önce 71 kurs planlamasının yapıldığını söyleyen Gazipaşa ATASEM Birim Sorumlusu Güneş Çetin, şu anda aktif olarak kurs olduğunu söyledi. Aktif olan kursların haricinde de kayıtların devam ettiğini belirten Çetin, haftanın 5 günü dolu dolu geçen kurslarda 850 kursiyerin ders aldığını. 

 

“İŞ İMKÂNI BULUYORLAR”

Gazipaşa ATASEM Kurs Merkezinde 1. dönem açılan kurslar hakkında bilgi veren Gazipaşa ATASEM Kurs Merkezi Güneş Çetin, dil eğitimlerinden meslek edindirme kurslarına, birçok sektörü kapsayan farklı branşlarda kurs açmayı hedeflediklerini, özellikle köylülere yönelik açmayı planladıkları kurslara katılımlarını beklediklerini dile getirdi. Çetin, “ Köylülerimizi ve çiftçilerimizi düşünerek açmayı planladığımız avokado yetiştiriciliği kursu, muz yetiştiriciliği, aşılama, budama kursu gibi kurslarımız olacak ve katılımlar için herkesi kurslara kayıt olmaya bekliyoruz. 72 tane kurs planlaması yaptık ve 32 tane kursumuz şu anda aktif şekilde ders veriyor ve onlara da kayıtlarımız devam ediyor. Üniversite öğrencilerine yönelik kurslarımız çerçevesinde de üniversiteye gidip öğrencilerle bir araya gelerek kurs olanaklarımızı anlattık.  Aşçılık ve çikolata atölyelerimizde çikolata, Geleneksel Türk Mutfağı, Aşçı Yardımcılığı gibi kurslarımız yer alıyor.Ayrıca Seramik, Müzik, Resim,Dikiş, Bilgisayar,Dans atölyelerimde bulunmaktadır. Dersleri düzenli katılıp geldikleri takdirde iş başvurularında özgeçmişlerine eklemek için MEB ve ABB onaylı sertifikalarını almaya hak kazanıyorlar. Kurslarımıza katılmak isteyen vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi. >Aysel YILDIZ

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27