Tarih: 06.10.2023 03:29

ATASEM AŞÇI YARDIMCISI KURS KAYITLARI DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezi’nin (ATASEM) 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı birinci dönem kursları 25 Eylül Pazartesi günü başladı. Bazı kurslarda ise kayıtların devam ettiği açıklandı. Kayıtların devam ettiği kursların başında ise aşçı yardımcısı kursu geliyor.

 

AŞÇI YARDIMCISI KURSU İŞ İSTİHDAMI SAĞLIYOR

Hafta içi üç gün saat 09.00 ile 15.00 saatleri arasında verilen aşçı yardımcısı kursunda kursiyerler, profesyonel mutfakta çalışma teknikleri, malzeme hazırlama, yemek tarifleri, tatlı tarifleri ve görsel sunum eğitimlerini uygulamalı öğreniyor. Teorik ve pratik eğitimlerini tamamlayan kursiyerler sertifika almaya hak kazanıyor. Sertifika sahibi olan kursiyerler, yiyecek ve içecek sektöründe istihdam imkanı buluyor. Bu yüzden de kursiyerler, birçok kişinin hayalini kurduğu aşçılık mesleğine ulaşma fırsatı buluyor.

 

ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞİ VAR

Aşçı yardımcısı kurslarına kaydolan kursiyerler, doğrama tekniklerinden, yemek pişirme dereceleri ve görsel sunum hazırlamaya kadar birçok uygulamayı öğrenmiş oluyorlar. Türk yemeklerinden uluslararası mutfaklara kadar geniş bir eğitim veriliyor. 450 saat olan kursta; mutfak malzemelerini kullanma, doğrama teknikleri, çöp atımı, sebzeleri pişirmeye hazırlama, etlerin hazırlanması, hamur teknikleri, sos hazırlama ve sunum hazırlama gibi modülleri bulunmaktadır. Aşçılık kurslarının özelde verilen kursları çok pahalı ancak ATASEM ücretsiz olarak aşçı yardımcısı kursunu vatandaşlarına sağlıyor. ATASEM kursları sertifikalarının uluslararası geçerliliği de bulunuyor. Bu da aşçılık yardımcı kursiyerlerinin kazandığı en büyük avantaj olarak gösteriliyor. Dolu dolu geçen ATASEM kurslarında,  Aşçı yardımcı kursuna kaydolmak isteyenler veya bilgi almak isteyenler 0242 572 30 78 numaraları telefonu arayabilir. >Geylani TOPALOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —