“ATA’MIZIN YOLUNDA İLERLEYECEĞİZ”

.

GÜNDEM 10.11.2023 13:20:00 0
“ATA’MIZIN YOLUNDA İLERLEYECEĞİZ”

TÜRK Eğitim Sen Gazipaşa Temsilciliği adına açıklama yapan başkan yardımcısı Ali Tan, Atatürk’ü vefatının 85’inci yılında özlemle andıklarını belirterek, “Atatürk’ün çizmiş olduğu yolda ilerleyeceğimizi hatırlatır; Aziz Atatürk’ün, şehitlerimizin ve ebediyete göç etmiş gazilerimizin aziz hatıralarına sahip çıkacağımızı belirtiriz” dedi.

 

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk-Eğitim-Sen) Gazipaşa Başkan Yardımcısı Ali Tan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında Türk kurtuluş mücadelesinin mimarı, Türkiye Cumhuriyeti kurucu lideri Büyük Atatürk’ü ölümünün 85’inci yılında özlemle andıklarını belirten Tan, mesajında şunları ifade etti: “Türk milletinin şanlı mazisinde bir kutup yıldızı gibi parlayan;  Metehan’ın Bilge Kağan’ın Alparslan’nın Fatih’in yolundan gelerek Türk milletinin gönlündeki tahta oturan Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılıp ebedi alemegöç etmesinin 85. yıl dönümündeyiz. Aziz Atatürk’ün silah arkadaşlarının şehit ve gazilerimizin gözü arkada kalmasın! Atatürk’ün ifadesi ile temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti 100. yaşını daha yeni kutlamıştır. Yüksek karakterli çalışkan ve zeki Türk milletinin evlatları bu büyük eseri ebediyen yaşatmaya kararlıdır ve bu konuda gölgesi olmayıp, başkalarının gölgesinde ahkam kesip semiren ayrık otlarını kökünden söküp atmada da aynı kararlılığı gösterecektir.

 

“MİLLİ BİRLİĞİMİZİ MUHAFAZA EDECEĞİZ”

Yüce Türk milleti, milli ülkeye tam bir bağlılık ve azimle yürümekten vazgeçmeyecektir. Milli birliğimizi her zaman muhafaza etmemiz gerektiğinin farkındayız. Çevre coğrafyamızda savaş tamtamlarının çaldığı şu günlerde bebeklerin feryadının semayı inlettiği ve “ Bir damla petrol bir damla kandan daha değerlidir” diyen vicdanı ve kulakları sağır zihniyet pişkin yüzünü tekrar göstermiştir. Hatta daha da ileri gidip ortaçağda görülen, şehirleri kuşatıp insanları kılıçtan geçiren barbar zihniyet yeniden hortlamış görünmektedir.

Hal böyleyken, Türklüğün büyük medeni vasfı ve kabiliyetini unutmayarak, hakiki medeniyetin burçlardan bir güneş gibi doğmasını temin için durmaksızın çalışacağız! Bir taraftan Doğu Türkistan, bir taraftan Gazze ve dünyanın dört bir yanındaki mazlum milletlere zalimlerin pençesinden kurtulmaları için dua ederken ülkemizdeki çocuklarımızın huzur içinde yaşamalarının, yüzündeki her gülüşün de sizlerin ruhuna birer Fatiha olmasını yüce Allah’tan niyaz ederiz.

 

“RUHLARI ŞAD, MEKANLARI CENNET OLSUN”

Bu vesile ile Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen olarak, kaynağını Türk kültüründen Türk tarihinden ve Türk milletinin ihtiyaçlarından alan Atatürk’ün çizmiş olduğu yolda ilerleyeceğimizi hatırlatır; Aziz Atatürk’ün, şehitlerimizin ve ebediyete göç etmiş gazilerimizin aziz hatıralarına sahip çıkacağımızı belirtir; ruhlarının şad, mekanlarının cennet olmasını yüce Allah’tan niyaz ederiz”> Vildan RENDE


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27