Tarih: 07.09.2023 12:07

ATAMALAR BEKLİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği MKYK toplantısında verdiği talimatın ardından Antalya il ve ilçe teşkilatlarında başlayan istifa trafiğinin ardından Gazipaşa’da boşalan ilçe başkanlığına hala atamanın yapılmaması merak konusu oldu.

 

YEREL seçim çalışmalarına başlayan AK Parti İl Teşkilatı, il başkan yardımcıları ve ilçe koordinatörleri aracılığıyla ilçelerde yaptıkları inceleme neticesinde kentin 12 ilçesinde yönetim değişikliği olacağını, Zoom üzerinden AK Parti Genel Merkezi’ne, ilçe koordinatörlerine ve ilçe teşkilatlarına duyurmuştu. Ardından Antalya merkez ve ilçelerdeki parti yönetimlerinde istifalar ve yeni atamalar başlamış, Kepez, Döşemealtı, Aksu, Alanya, Gazipaşa, İbradı, Korkuteli, Elmalı ve Demre ilçe başkanlarının da görevlerini bıraktıkları ve kendi ilçelerinden belediye başkan aday adayı oldukları açıklanmıştı. 7 Ekim’de planlanan 4’üncü Olağanüstü Kongre ve 2024’te yapılacak yerel seçim öncesi belediye başkanlığı için aday adayı olan ilçe başkanlarından boşalan görevlere yeni atamalar yapılacaktı. Ancak İl Başkanlığından henüz atamaların yapılacağı tarih ile ilgili net bilgi paylaşılmadı.

 

TEMAYÜLDEN OĞUZ ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz hafta yapılan AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanlığı için yapılan temayül yoklamasında adaylığını açıklayan tek isim olan Kadın Kolları Başkanı Av. Ümmü Oğuz çıkmıştı. AK Parti haftalık yönetim kurulu toplantısında istifa ettiğini ve belediye başkanlığı aday adaylığını açıklayan Ali Doğan’dan boşalan AK Parti İlçe Başkanlığı için temayül yoklaması yapılmış, İlçe Koordinatörü Mehmet Erden’in gözetiminde ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri ve mahalle başkanları oy kullanmıştı. Temayülden başkanlık için adaylığını açıklayan tek isim olan AK Parti Gazipaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Av. Ümmü Oğuz çıkmıştı. Uzun yıllar Gazipaşa merkez ve kırsal mahallelerde yaptığı çalışmalarla muhtemel aday olarak adından sıkça söz ettiren Ümmü Oğuz’un ilçe başkanlığı da parti ve partililer tarafından da desteklenmiş olmuştu. >Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —