Tarih: 20.07.2022 02:49

ATAMA HAYALİNE ÖN SEÇİM ÇIKIŞI

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da 2019 yerel seçimlerinde Gazipaşa Belediye Başkanlığını kazanan Mehmet Ali Yılmaz, 2024 seçimlerine odaklandı. 2024’ün mart ayında yapılması planlanan seçimde yeniden aday olmayı isteyen Yılmaz’ın, ön seçim yapılmadan kendisini belediye başkanı adayı olarak atatmak için girişimlerde bulunduğu iddia edildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yakınlığı bilinen Başkan Yılmaz’ın, ön seçim yapılmaması konusunda CHP Genel Merkezi’yle temasta olduğu ileri sürüldü. Ayrıca Başkan Yılmaz’ın yakın çevresine ve parti içindeki güvendiği isimlere, yeniden aday olacağını, ön seçim istemediğini ve kendisini atattıracağını söylediği belirtildi.

 

“PARTİ YÖNETİMİNİ AVUCUNA ALDI”

 

Adaylık konusundaki planlarını geçtiğimiz yıllardan bu yana uygulayan Başkan Yılmaz, ilk olarak ön seçim konusunda ısrarcı olan geçmiş dönem CHP İlçe Başkanı Ömer Güven ile ters düştü. Ömer Güven’in istifasının ardından kendisine yakın isimlerden oluşan yeni bir parti yönetimi kuran Başkan Yılmaz, parti yönetimini avucunun içine aldı. Partinin uygulayacağı kararlara da müdahale eden Yılmaz, belediye ile birlikte Gazipaşa’da CHP’yi de yönetmeye kalkıştı. Bu sonuçla parti üzerinden atama hayaline yaklaşmayı hedefleyen Yılmaz’ın, aynı şekilde ön seçim isteyen CHP İlçe Başkanı Yavuz Demir ve yönetimi üzerinde baskı kurduğu, CHP kulislerinde konuşulan konular arasında bulunuyor.

“ÖN SEÇİM DEMOKRASİLERİN VAZGEÇİLMEZİ”

 

Gazipaşa’da CHP’yi karıştıran ön seçim iddiasıyla ilgili ilk açıklama CHP Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Av. Onur Demir’den geldi. Ön seçimin, demokrasilerin vazgeçilmezi olduğunu belirten Demir, belediye başkan adayının ön seçimle belirlenmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Değerli hemşehrilerim, ön seçim demokrasilerin bana göre vazgeçilmezidir. Demokrasi geleneği kuvvetli olan partimizin de bir daha ki dönem belediye başkan adayını ön seçimle belirlemesi gerektiğini ve tespit edilecek aday kim olursa olsun sonuna kadar desteklememiz, yanında olmamız gerektiğini düşünüyorum. Yaptığımız güzel hizmetleri bu suretle daha da ileriye taşıyacağımızdan eminim” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —