AŞILAMA VE KÜPELEME KAMPANYASI SÜRÜYOR

İLÇE Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, küçükbaş hayvanlara yönelik bakanlık tarafından programlı olarak yürütülen aşılama ve küpeleme kampanyasını sürdürüyor.

GÜNDEM 20.05.2024 09:58:00 0
AŞILAMA VE KÜPELEME KAMPANYASI SÜRÜYOR

Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hayvan sağlığı ve verimliliğini artırmak amacıyla ilçe genelinde yoğun saha çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, kırsal mahalleleri gezerek, hayvan hastalıkları ve zararlıları ile mücadele kapsamında aşılama, küpeleme, hastalık takibi ve eğitim gibi konularda yetiştiricileri bilgilendirdi. Ayrıca üreticilerin konuyla ilgili duyarlılıklarının arttırılması ve alınması gereken tedbirler noktasında da uyarılar yapılırken, küçükbaş hayvanların veba ve çiçek hastalıklarından korunması için aşılama çalışması gerçekleştirdi.


“HASTALIK VE ZARARLILARA KARŞI MÜCADELE İÇİNDEYİZ”
Hayvan hastalık ve zararlılarına karşı koruyucu hizmetler yürütmeye devam ettiğini dile getiren İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, “Hayvan sağlığı yanı sıra, hastalıkların önlenerek halk sağlığının korunması amacıyla, ilçemiz genelinde hazırlanan plan, program ve projeleri uyguluyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından programlanan aşılama kampanyası dahilinde ilçemiz genelinde küçükbaş hayvanlarda aşılama ve küpeleme çalışmalarımız aralıksız sürdürülüyor. Ayrıca küpeleme çalışmaları ile yeni doğan hayvanlar kayıt altına alınarak kimliklendirilirken, çiftçilerin de devlet desteklerinden faydalanması için bilgilendirme yapıyoruz” diye konuştu. >Vildan RENDE


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27