AŞIK VEYSEL'İ ANDIK

BÜYÜK halk ozanı Aşık Veysel, vefatının 50. yılında Gazipaşa Tarım Kültür Turizm Derneği tarafından düzenlenen programla anıldı.

GÜNDEM 27.12.2023 10:18:00 0
AŞIK VEYSEL

Aşık geleneğinin en büyük temsilcilerinden olan Halk Ozanı Aşık Veysel olarak anılan Veysel Şatıroğlu vefatının 50. Yılında Gazipaşa’da düzenlenen programla anıldı. Gazipaşa Tarım Kültür Turizm Derneği tarafından gerçekleştirilen “Bir Aşkın Gölgesinde” ismiyle düzenlenen anma programı, Gazipaşa Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Aşık Veysel, yoğun ilgi gören programda Mustafa Kemal Aksoy ve ekip arkadaşları tarafından türküleri ve şiirleri ile anıldı. 


“AŞIK VEYSEL’İ VEFAT YIL DÖNÜMÜNDE RAHMETLE YÂD EDİYORUM”
Programın hazırlanmasına öncülük eden Gazipaşa Tarım Kültür Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Doğan; “Tarım ve Kültür Turizm Derneği olarak bugüne kadar çeşitli etkinliklerle halkımızla buluştuk. Öğrencilerimize de burs verdik ve çok güzel yerlere geldiler, bu anlamda talep alırsak yine değerlendirmeye devam edeceğiz. Halk Ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu’nu anmak üzere de şiirler ve türkülerle dolu bir program düzenledik. Anadolu’nun naif ve dokunaklı insanını Aşık Veysel Şatıroğlu’nu yaşamı ve ölümü, gerçekliği ve imgeleri tüm yalınlığıyla sazıyla resmeden; fikriyle görüp yüreğiyle söyleyen büyük ozan Aşık Veysel’i vefat yıl dönümünde rahmetle yâd ediyorum. Düzenlemiş olduğumuz programda bizleri yalnız bırakmayan ve aramıza katılarak Mustafa Kemal Aksoy ve ekip arkadaşları tarafından sahnede şiir ve türkülere eşlik eden dinleyicilerimize tekrardan teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. >Aysel YILDIZ


Anahtar Kelimeler: VEYSEL' ANDIK