Tarih: 14.12.2023 10:03

ASAT’TAN 315 BİN METRE İÇME SUYU HATTI

Facebook Twitter Linked-in

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Gazipaşa’nın ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarını ve yatırımlarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında 2019 yılından bugüne Gazipaşa’da 315 bin metre içme suyu hattı yapıldı. İlçede Sanayi Sitesi ve bölgesinin atık su problemi, derin deniz deşarj hattı, içme suyu ve kanalizasyon sorunları gibi her türlü ihtiyacının karşılanması için de programlı bir şekilde çalışma yürütülüyor. 


2019 yılından bu yana Gazipaşa genelinde yatırımlarına devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, sorunların çözümü noktasında planlı bir şekilde kanalizasyon, içme suyu ve arıtma ile ilgili çalışma yürütüyor. Bu kapsamda; ilçe genelinde 315 bin metre içme suyu hattı yapıldı. Antalya genelinde olduğu gibi Gazipaşa ilçesinde de değişimi gereken asbest boruların yerine polietilen boruların imalatı yapılıyor. Gazipaşa Sanayi Sitesi ve bölgesinin atıksu problemi, derin deniz deşarj hattı, içme suyu ve kanalizasyon sorunları gibi her türlü ihtiyacının da planlı ve programlı şekilde karşılanması için gayretli bir çalışma yürütülüyor. 


NUMUNELERDE FEKAL KİRLİLİĞE RASTLANMADI
Gazipaşa’da içme ve kullanma suyunun tamamı doğal kaynak suyu olan Su gözü kaynağından sağlanırken, ASAT Genel Müdürlüğü İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik kapsamında rutin aralıklarla numuneler alarak suyun analizlerini gerçekleştiriyor. ASAT ekipleri alınan numunelerin analizlerini TÜRKAK tarafından akretide edilmiş olan Su Kalite Kontrol Laboratuvarında gerçekleştiriyor. Dönemsel olarak ilk yağışlarla birlikte Su gözü kaynağında ani debi artışlarında geçici bulanıklıkların yaşanması ile birlikte ASAT ekipleri numune alım sıklığını arttırdı. Alınan numunelerde endüstriyel nitelikli veya mikrobiyolojik anlamda fekal kirliliğe rastlanmadı. ASAT Genel Müdürlüğü zaman zaman yaşanan geçici bulanıklık konusunda kaynak düzenlemesi, isale hatlarının yenilenmesi ve deplasesi, arıtma ile filtrasyon tesisinin projelendirme çalışmalara devam ederken, sorunun kalıcı olarak çözüme kavuşturulması için proje ve izin süreci tamamlandıktan sonra gereken yatırımları gerçekleştirecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —