Tarih: 31.12.2022 10:57

ASARCIK İLKOKULU KÜTÜPHANESİNE KAVUŞTU

Facebook Twitter Linked-in

Antalya Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) Projesi Gazipaşa’da tüm okullarda uygulanmaya devam ediyor. AHENK Projesi ile eğitimde başarının kalıcı hale getirilmesi, çocukların ve gençlerin çağın şartlarına uygun milli, manevi, evrensel değerle, topluma yararlı birey olarak yetiştirilmesi amaçlanırken, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun AHENK projesi kapsamında okulları ziyaret etmeye devam ediyor. Son olarak Asarcık İlkokulu’nu ziyaret eden Altun, okulda devam eden eğitim çalışmaları ve AHENK projeleri hakkında bilgi aldı. Okul yöneticileri ve öğretmenlerle toplantı yapıp fikir alışverişinde bulunan Altun, sınıfları ziyaret edip, öğrencilerle sohbet etti.

KÜTÜPHANENİN AÇILIŞI YAPILDI

Yapılan ziyarette, hayırsever vatandaş ve velilerin yardımları ile yapılan kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Kütüphanenin açılış törenine Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun’la birlikte Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kütüphane açılışında öğrencilere seslenen Kaymakam Altun, “Anlamanın yolu kitap okumaktan geçiyor, bol bol kitap okumalısınız” diyerek tavsiyelerde bulundu. Protokol üyeleri, kütüphane açılışının ardından öğrenciler birlikte okul bahçesinde kitap okudular. 

Konuya ilişkin Gazipaşa Kaymakamlığından yapılan açıklamada; “Sayın Kaymakamımız Orhan Altun, AHENK Projesi kapsamında Asarcık İlkokulu’nu ziyaret etti. Hayırsever vatandaş ve velilerin yardımları ile yapılan kütüphane Sayın Kaymakamımız Orhan Altun, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve protokol üyelerinin katılımı ile açıldı. Kaymakam Altun ve protokol üyeleri kitap okumanın önemini vurgulamak için öğrencilerle birlikte kitap okuma etkinliğine katıldı” denildi. 

Başkan Yılmaz ise, “Asarcık İlkokulu yönetimi tarafından hazırlanan kütüphane açılışına, İlçe Kaymakamımız Orhan Altun ve kurum müdürlerimiz ile birlikte katıldık. Çocuklarımıza okuma sevgisini aşılamak için özveriyle kütüphaneyi hazırlayan okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve yardımseverlerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —