ARYA’NIN ZAMANI DARALDI!

.

GÜNDEM 26.07.2024 09:17:00 0
ARYA’NIN ZAMANI DARALDI!

SMA Tip-1 hastası 29 aylık Arya Öztürk’ün ikinci valilik onaylı bağış kampanyası 14 Ağustos’ta sona erecek. Zamanla yarışan ve kasları günden güne eriyen kızları için “kritik sürece girildiğini” belirten ailesi Gazipaşa Manşet Gazetesi aracılığıyla yardım çağrısında bulundu.


GAZİPAŞA’DA; Nurcan ve Ali Hamza Öztürk’ün kaslarda küçülmeye yol açan bir grup genetik hastalık olarak da bilinen Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 ölümcül kas hastası kızları Arya Öztürk için başlatılan bağış kampanyasında kritik sürece girildi. 29 aylık olan Arya bebeğin tedavisi için gerekli valilik onaylı kampanyanın bitmesine ise sayılı günler kaldı. Antalya Valiliği’nin ikinci kez onayladığı kampanya, 14 Ağustos Çarşamba günü sona erecek. 


TEK UMUDU ZOLGENSMA GEN TEDAVİSİ
Şu ana kadar toplam 1 milyon 164 bin 800 dolar bağış toplanan kampanyanın tamamlanması ve Arya’nın Dubai’de gerçekleştirileceği Zolgensma gen tedavisini alması için ise 655 bin 200 dolara daha ihtiyaç var. Doğduğu günden beri yaşam mücadelesi veren küçük Arya’nın tek umudu Zolgenmsa Gen Tedavisi. Ailesi ve gönüllülerin Arya için başlattıkları kampanyada yüzde 64’e ulaşıldı.


KRİTİK SÜRECE GİRİLDİ
Zamanla yarışan ve kasları günden güne eriyen kızları için “kritik sürece girildiğini” belirten ailesi Gazipaşa Manşet Gazetesi’ne gelerek yardım çağrısında bulundu. Gazete ortaklarından Geylani Topaloğlu tarafından karşılanan ziyarette kızının yaşayabilmesi için tek umudunun Zolgensmsa tedavisi olduğunu dile getiren anne Nurcan Öztürk “Arya yürüyemiyor, yemek yiyemiyor, rahat oturamıyor. Sürekli cihazlara bağlı yaşıyor, yoğun bakıma düşüyor, enfeksiyon kapıyor. En önemlisi de her gün acı çekiyor” dedi.


“KIZIM ÇOCUKLUĞUNU YAŞAYAMADI!”
Kızının çocukluğunu yaşayamadığını belirten anne Öztürk, “Kızımın yaşayabilmesi için sizden ve herkesten yardım istiyoruz. Tedavi olsun, iyileşsin istiyoruz. Kızım hasta ve her gün gözümüzün önünde eriyor. Zamanla yarışıyoruz. Ne kadar erken tedavi olursa o kadar erken iyileşebiliyor. Geciktikçe kemikleri eriyor. Bu yüzden destek ve yardım istiyoruz” ifadelerini kullandı.


“ARYA KİLO ALMASIN DİYE YARI AÇ UYUTUYORUZ”
Kızı Arya için kritik dönemin başladığını belirten baba Ali Hamza Öztürk, ise “Valiliğin ikinci kez onayladığı kampanya, 19 gün sonra bitecek. Süremiz çok daraldı. Arya bu süreçte kilo almasın diye yarı aç uyutuyoruz. Bağış kampanyamız şuan yüzde 64’e ulaştı. Aslında büyük kısmı toplandı. Ancak süremiz çok kısıtlı. Son güne kadar umudumuz var ancak ne kadar hızlı hareket edersek o kadar iyi. Zaman çok daraldı ve çok hızlı ilerliyor. Yalvarıyorum, destek verin, evladımı kurtaralım. Hep birlikte kızımı yaşatalım. Bağışlarınızı ve desteğinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: ZAMANI DARALDI!