Tarih: 05.01.2023 10:43

ARYA’NIN BABASINDAN BAŞAR’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Facebook Twitter Linked-in

Müftü Başar, bugüne kadar Arya’ya her türlü desteği verdiklerini, önümüzdeki süreçte de destek olacaklarını belirtti.

Gazipaşa’da yaşayan Nurcan ve Ali Hamza Öztürk’ün 11 aylık bebekleri SMA Tip 1 hastası Arya bebeğin bağış kampanyası büyüyerek devam ediyor. Ölümcül kas hastalığına yakalanan Arya bebek için başlatılan yardım kampanyası tüm hızıyla devam ederken, Arya bebeğin babası Ali Hamza Öztürk, Arya bebeğin bağış kampanyasına destek veren Gazipaşa İlçe Müftülüğünü ziyaret etti. Baba Öztürk, Gazipaşa Müftüsü Fahri Başar’a verilen destekten dolayı teşekkür etti. 

 “ŞU ANA KADAR 4’ÜNCÜ SPİNAL DOZUNU ALDI”

Kızının hastalığı hakkında ve bağış kampanyası hakkında Müftü Başar’a bilgi veren Öztürk, “Kızım 11 aylık SMA hastası. Bizim için toplamamız gerek miktar baya büyük miktar. Bir milyon 800 bin dolar gibi ciddi bir meblağdan bahsediyoruz. Tabi bunlarda bizlerin karşılayabileceği bir miktar olamadığı için bizlerde valilik onaylı bir kampanya başlattık. İnsanlardan destek bekliyoruz. Sizlerden camilerde yardım toplamak istedik. Bizlere 50 bin civarı güzel bir meblağ topladınız. Sizlerden allah razı olsun. Arya şu anda spinal dozunu alıyor. Bu süreci yavaşlatan bir ilaç. Şu ana kadar 4’üncü spinal dozunu aldı. Beşinciyi Allah izin verirse bu ay içerisinde alacak” dedi. 

“HERKESİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Öztürk, “Zaman mevzusundan çok fazla bahsetmek istemiyorum. Tabi evet bu iki yaş ve on üç buçuk kilo kriteri var ama bu ilacı ne kadar erken alırsak o kadar iyi. Yani bugün alınırsa yarına göre daha iyi. Daha iyi etki yapacağı aşikar. Yani bu ilacın ne kadar erken alınması bebeklerde etkisini o kadar arttırıyor. Akşamları uyurken maalesef cihaza bağlı uyur. Ciğerlerinde çökme olmaması için. Bu hastalık sadece el, kol, bacak kası olarak değil tamamen insan vücudunda bulunan kaslar, ciğerlerinde bulunan kaslar olsun, yutkunma refleksi mesela bunu kaybetmedi şu an çok şükür ama çoğu bebekler karnından midesinden besleniyor. Bu durumlarda maalesef ileriki zamanlarda bizim karşımıza gelecek. O yüzden tabi ki insanlarımızdan, iş adamlarımızdan ve sanatçılarımızdan destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

“BİZ DE DESTEK OLACAĞIZ”

Gazipaşa Müftüsü Fahri Başar, Arya bebeğe destek vermek için çalıştıklarını dile getirdi. Camilerde Arya bebeğin bağış kampanyasına destek verdiklerini ifade eden Başar, “Bizler ilçe müftülüğü olaraktan, Gazipaşa halkımız olaraktan her türlü destek katkı vermek için çalışıyoruz. Bebeğimize de acil şifalar diliyoruz. Her türlü bizde destek olacağız inşallah” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —