ARYA İÇİN SON 1 GÜN!

SMA Tip -1 hastası Arya bebek için başlatılan ve yüzde 65’e ulaşan valilik onaylı kampanyanın bitmesine sadece 1 gün kaldı.

GÜNDEM 13.08.2024 09:42:00 0
ARYA İÇİN SON 1 GÜN!

GAZİPAŞALI Nurcan ve Ali Hamza Öztürk’ün SMA Tip-1 ölümcül kas hastası kızları Arya Öztürk için başlatılan bağış kampanyası yüzde 65’e ulaştı. Ancak Arya için başlatılan ve valilik tarafından ikinci kez onaylanan kampanya, yarın (14 Ağustos) sona erecek. Arya için zaman hızla ilerken kampanyanın bitmesine ise sadece 1 gün kaldı. Şu ana kadar toplam 1 milyon 183 bin dolar bağış toplanan kampanyanın tamamlanması ve Arya’nın Dubai’de gerçekleştirileceği Zolgensma gen tedavisini alması için ise 637 bin dolara daha ihtiyaç var.


“ÇARESİZ OLMAK İSTEMİYORUZ!”
Kampanyayı tamamlayamadıkları durumda kendilerini zor günlerin beklediğini dile getiren baba Ali Hamza Öztürk, “Biliyorsunuz ki, 2 buçuk yıldır SMA hastası kızım için mücadele veriyoruz. İkinci valilik onayının bitmesine sadece 1 gün kaldı. Gazipaşa, Alanya ve bütün Türkiye’deki duyarlı vatandaşlarımızı acil desteğe davet ediyorum.  Kampanyamızın şu anda yüzde 65 oranında. 1 gün içinde kampanyayı tamamlayamazsak eğer kampanyamız yarım kalabilir. Valiliğin kampanyayı üçüncü kez onaylayacağının garantisi yok, çok zor ve çaresiz bir durumdayız.


“LÜTFEN KIZAMA YARDIM EDİN!”
Kampanyanın sadece yüzde 35’i kaldı. Kalan meblağı toplayamadığımız takdirde, sıfırdan bir kampanyaya başlıyoruz. Aynı şekilde başvuru yapmamız gerekebilir. Belki de yasal IBAN numaralarımız değişecek ve bu sebepten dolayı çok uzun ve sancılı bir dönem bizi bekliyor olacak. Biz ilk valilik onayımızı 3 ayda aldık. Arya’nın 3 ayı daha var mı, gerçekten bilmiyoruz. Bir günü bir gününü tutmuyor bu hastalıkta. Bu süreçte yaşanacak bir enfeksiyon, bulaşma, rahatsızlık, kas kaybı veya trakeaların açılması, şu anda 4 cihaz kullanan Arya’nın, bu cihazların 8 veya 9’a çıkmasına bile yol açabilir. Son 1 gün kampanyaya ne kadar destek alabilirseniz bizim için o kadar iyi. Lütfen desteklerinizi esirgemeyin, kızımın toprak olmasına müsaade etmeyin, yardım edin!” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: !