BU KONSER KULAKLARIN PASINI SİLDİ

Gazipaşa Musiki Derneği tarafından düzenlenen Türk Halk Müziği Konseri, izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

GÜNDEM 22.04.2019 06:17:28 0
BU KONSER KULAKLARIN PASINI SİLDİ

GAZİPAŞA Musiki Derneği tarafından düzenlenen Türk Halk Müziği Konseri Gazipaşa Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Cumartesi günü akşamı saat 19.30’da başlayan konserde Şef Naile Bozdağ yönetiminde muhteşem bir halk müziği ziyafeti veren Gazipaşa Musiki Derneği üyeleri seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

 

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

 

Belediye Kültür Merkezi’ndeki konsere İlçe Kaymakamı Ali Sakar ve eşi, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, Büyükşehir Belediyesi ve Gazipaşa Belediyesi Meclis Üyesi Esin Bilgiç, Alanya Dostları TSM Korusu ve Alanya Fasl-ı Şahane Korusu üyeleri, Musiki Derneği Başkanı İsmet Özalp ile dernek üyelerinin yanısıra çok sayıda davetli katıldı. Konserin sunuculuğunu ise Resim Öğretmeni Sevda Erman yaptı. Şef Naile Bozdağ yönetiminde, Gazipaşalılara müzik ziyafeti sunan dernek üyeleri büyük alkış aldı. 2 bölümden oluşan konserde dillere destan olmuş türküler seslendirildi.

 

AMAÇ TÜRK MÜZİĞİNİ 7’DEN 70’E SEVDİRMEK

 

Konser öncesi açılış ve teşekkür konuşması yapan Musiki Derneği Başkanı İsmet Özalp, “Müziğe gönül veren sevgili dostlar hepiniz hoş geldiniz. Musiki Derneği, 2006 yılında kurulmuş olup, çocukların ve gençlerin boş vakitlerini değerlendirmek, sosyal sorumluluk projesi ile müzik şemsiyesi altında toplamak, geleceği için aydın, güvenli, kararlı ve daha etkin bireyler değiştirmek maksadıyla Türk müziğini 7’den 70’e sevdirmek amaçlı kurulmuş ve o günden buyana da değişik etkinlikler sunmaktadır. İlçemizdeki bütün dernek, vakıf ve sendika gibi sivil toplum kuruluşları gerektiğinde idare amirleri ve birim müdürleri de toplumun sosyo ekonomik yapısının yanında kültürünün de gelişmesinde destekleyici olmaları en büyük arzumuzdur. Başta koro şefimiz Naile Bozdağ’a ve çatısı altında bulunup çalışmalarını aksatmadan yürüten sazende, solo ve koro arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Herkese iyi eğlenceler diler, derneğimiz adına saygılar sunarım” dedi.

 

KULAKLARIN PASINI SİLİNDİ

 

Konserde saz sanatçıları da kulakların pasını sildi. Konserde bağlamada Hasan Koç, Mustafa Kemal Göncü, bas gitarda Gürsel Bozdağ, kanunda Akif Eslik, yaylı tamburda İsmail Hakkı Özersin, kabak kemanede Yaren Nural, kemanda Okan Metin, ritimli sazlarda ise Ömer Akzayim, Abdullah Gümüş, Arzu Alkaşı ve Ali Özkan yer aldı. Koroda ise Akile Güven, Ayfer Uygun Özden, Birsen Duran, Çiçek Doğan, Emine Tepe Ergün, Ebru Şen, Filiz Sarıkaya, Hatice Sünbül, Habibe Güler Hınçal, Mebrure Yetkin, Meryem Yüksel, Sultan Dursun, Şehriban Metin, Zeynep Yılmaz, Simge Tuncer, Ali Özkan, Ferruh Cengiz, Mehmet İmanlı, Muhammet Aslan, Nihat Özden, Tahir Arıcan, Tuncel Balkış, Sıtkı Duman, Soner Bal, Gökhan Özgür Soylu ve Dernek Başkanı İsmet Özalp yer aldı.