KARDEŞ SINIFTAN HEDİYE GELDİ

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 3-A öğrencilerine Kardeş Sınıf Projesi' kapsamında Malatya Kazım Karabekir İlkokulu 3-F sınıfı öğrencilerinden hediye geldi.

EĞİTİM 22.04.2019 06:05:17 0
KARDEŞ SINIFTAN HEDİYE GELDİ

GAZİPAŞA Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 3-A öğrencileri, 'Kardeş Sınıf Projesi' kapsamında  Malatya Kazım Karabekir İlkokulu 3-F sınıfı ile kardeş sınıf oldu. Yaklaşık 2 yıldır tüm Türkiye genelinde uygulanan proje kapsamında, kardeş sınıflarda okuyan öğrenciler birbirlerine mektup ve çeşitli hediyeler gönderiyor. Birbirlerini tanımayan öğrenciler, 'Kardeş Sınıf Projesi' dolayısıyla kendi aralarında güçlü bir bağ kuruyor. Kardeş Sınıf Projesi kapsamında Malatya Kazım Karabekir İlkokulu 3-F sınıfı proje ortağı olduklarını dile getiren Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 3-A Sınıf Öğretmeni Nurcan Güngör, Malatya´ya kendi elleriyle yaptıkları ve Malatya’daki öğrencilerin desteklediği futbol  takımının renklerinden örülmüş bileklikler ve Gazipaşa yöresine ait yiyecekler gönderdiklerini ifade etti. 

 

PAYLAŞMA VE ARKADAŞLIK KURMAYA KATKI SAĞLADI

 

Hayata geçirilen uygulama ile öğrencilerin paylaşma, arkadaşlık kurma gibi değerlere sahip olduğunun altını çizen Öğretmen Güngör, “Gazipaşa’daki öğrencilerle kardeş sınıf öğrenciler arasında güçlü bir bağ oluştu. Bizler buradan Malatya’ya çeşitli hediyeler ve mektuplar gönderdik. Malatya’daki öğrenciler ise kendi bölgelerindeki meşhur yiyeceklerden okulumuza hediye gönderdiler. Malatya’dan gönderilen kutuda yöresel yiyecekler yanında öğrencilerin yazdıkları mektuplar ve okudukları kitaplar da yer aldı. Uygulanan projenin öğrencilerinin paylaşma, arkadaşlık kurma ve sevgi gibi birçok değerlerinin gelişmesine katkı sağladı.  Bu proje geliştirilebilir bir proje olduğu için önümüzdeki yıllarda farklı alanlarda da uygulamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.