'GAZİPAŞA'YI TANITACAĞIZ'

Gazipaşa, bu yıl 12.’si düzenlenecek Gazipaşa Tarım Fuarı’na hazırlanıyor. Tarım Kültür ve Turizm Derneği tarafından 2 yılda bir düzenlenen Gazipaşa Tarım Fuarı’nın bu yıl daha renkli geçeceğini söyleyen Dernek Başkanı Hüsn

GÜNDEM 19.04.2019 06:21:50 0

GAZİPAŞA Tarım Kültür ve Turizm Derneği tarafından 2 yılda bir düzenlenen Tarım Fuarı’nın 12’ncisi 24-27 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacak. Belediye Fuar Alanı’nda düzenlenecek olan fuara 60’a yakın firma katılacak. Fuarın açılışı, 24 Nisan Çarşamba günü saat 11.00’de yapılacak. Ardından ise fuar alanı ziyaretçilere açılacak. Aynı gün akşam fuara katılanlar için tanışma ve kaynaşma kokteyli düzenlenecek. Fuarın ikinci günü ziyaretçi girişi saat 09.00’da başlayacak. Saat 14.00’de Araştırmacı-Yazar Ali Yıldız, Gazipaşa Kültürü ile ilgili seminer verecek. Fuarın 3. gününde ise saat 11.00’de Ziraat Mühendisi Dr. Aliye Demirkol tarafından ‘Avokadonun gıda değeri, çeşitleri ve yemekleri’ konulu seminer verilecek. Aynı gün saat 14.00’de Prof. Dr. Hamide Gübbük tarafından ‘Ülkemizde yetişen egzotik ürünler’ konulu seminer verilecek. 3. gün fuarın kapanmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda konser coşkusu yaşanacak. Hakla açık ve ücretsiz düzenlenecek olan konserde, Solist Fevzi Öz ve Ümmü Erbil Gazipaşa halkıyla buluşacak.

 

“GAZİPAŞA’NIN SESİNİ TÜM TÜRKİYE’YE DUYURDUK”

 

Dernek Başkanı Hüsnü Doğan, ilkini 1998 yılında yaptıkları Tarım Fuarı’nı bu yıl 12’nci kez düzenleyeceklerini söyledi. 21 yıl önce çıktıkları bu yolda büyük ilerlemeler kaydettiklerini dile getiren Gazipaşa Tarım Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, 21 yıllık tarım fuarı mazisine çok küçük bir plastik serada başladıklarına  dikkat çekti. Bu yıl 12.düzenlenecek olan Gazipaşa Tarım Fuarı hazırlıklarının devam ettiğini ifade eden Dernek Başkanı Hüsnü Doğan, “Fuarımızın ilkini gerçekleştirdiğimiz günden bu yana tarım fuarımızı büyüterek Gazipaşa’nın sesini tüm Türkiye’ye duyurduk. Gazipaşa’nın tanıtımını yapmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Türkiye’deki yenilikleri Gazipaşa halkına duyurmak, Gazipaşa’nın zirai açıdan ufkunu açmak için yaptığımız bu fuarın Gazipaşa’ya çok yönlü katkıları vardır. Fuar süresince ilçemizde bulunan lokantalar, esnaflar ve oteller yaptığımız fuardan nasbini alırken, Gazipaşalı çiftçilerimizde teknik olarak fuardan nasiplerini alıyor. Fuara katılan firmalar ise kendi ürünlerini tanıtma fırsatı buluyor” dedi.

 

“FUARIN TANITIMINA ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

 

Gazipaşa ve Gazipaşa Tarım Fuarı’nın en iyi şekilde tanıtılacağını ifade eden Doğan, “Fuarımızın tanıtımı tüm Türkiye genelinde yapmaya çalışıyoruz. Türkiye genelinde yayın yapan ve tarım sektörü temsilcilerine ulaşan Harman Dergisi’nin son iki sayısında fuarımızın duyurusunu yaptık. Ayrıca internet sitemizden duyurularımıza devam ediyoruz. Bu yıl fuarımıza ulusal televizyon kanalları da eşlik edecek. FOX TV ve ATV bu yıl fuarımızı yakından takip edecek. Bu yılki fuarımızın daha renkli geçmesi için çalışıyoruz” şeklinde konuşan Gazipaşa Tarım Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, tarım sektörü temsilcilerinin çiftçilerle buluşacağı fuara tüm ilçe halkını davet etti.