İLK TOPLANTI

Gazipaşa Kaymakamı Ali Sakar, 31 Mart yerel seçimlerinde göreve gelen Belediye Başkanı Yılmaz ve mahalle muhtarlarıyla ilk toplantısını yaptı.

GÜNDEM 17.04.2019 06:32:53 0
İLK TOPLANTI

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla her ay gerçekleştirilen Muhtarlar Günü Toplantısı Belediye Kültür Merkezi’nde dün yapıldı. Gazipaşa Kaymakamı Ali Sakar başkanlığındaki toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz,  İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Ilgaz, kamu kurum amirleri ve 53 mahalle muhtarı katıldı. Tanışma havasında gerçekleşen toplantıda Kaymakam Sakar, muhtarlara taleplerini aktarırken, muhtarlar da mahalleleri için öncelikli sorunları dile getirdi.

 

“KÖPRÜ KONUMUNDASINIZ”

 

Gazipaşa Kaymakamı Ali Sakar, “ 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra seçimle, halkımızın iradesiyle görev yapmaya başlayan muhtarlarımızla ilk toplantımızı yapıyoruz.  Bugünkü toplantımız tanışma toplantısı havasında geçecek.  Yerel idareyle devlet idaresi arasında köprü olan bir konumdasınız. Bu anlamda hem kaymakamlığın hem belediyenin yerelde temsilcileri konumundasınız. Yapmış ve yapacağını hizmetler için şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

 

“SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”

 

Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz da, “Seçim sonuçları Gazipaşa’mıza ve mahallelerimize hayırlı olsun. Bundan sonra beraber olacağız, tanışacağız. Birlikte mahallelerimizin sorunlarını değerlendireceğiz ve çözüm yolları arayacağız. Ben bir kısmınızı tanımıyorum. Sima olarak tanıyorum da hepinizi yolda gördüğümde tanımayabilirim. Bundan sonra nerede görürseniz görün, ‘Sayın başkanım’  diyerek yolumu kesebilirsiniz. Bende mahallelere geleceğim. Tanışacağız. Birlikte sorunları çözeceğiz. Gazipaşa’mıza,  mahallelerimize hayırlı olsun, birlikte başaracağız” diye konuştu.

 

“İHBAR EDİN”

 

Gazipaşa Kaymakamı Sakar, uyuşturucuyla mücadelede muhtarlardan destek istedi. Mahallelerinde uyuşturucu kullanıldığına yönelik duyum alan muhtarların ihbarda bulunmasını isteyen Kaymakam Sakar, “Devlet olarak uyuşturucuya yönelik çalışmalarımız var.  Muhtarlarımızdan en büyük taleplerimizden birisi bu konu. Birçok muhtarımız kendi bölgesinde uyuşturucu kullanıldığını biliyor ama ihbar etmek istemiyor.  Veyahutsa,  vatandaş ihbar mekanizmasını kullanmak istemiyor. Sonuç itibariyle kötü olmayayım, belaya bulaşmayayım, devlet gelsin çözsün mantığı var. Devlet sizin ihbar etmediğiniz bir yerde hiçbir evin önüne polis, jandarma dikemez. İlçemizin hizmetlerinden sorumluyuz ama en önemli görevimiz huzur ve güvenliğimizin sağlanması. Bu anlamda huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik olarak önceliki görevlerimiz var. Emniyet ve jandarmayla iç içe ilçemizde huzurun, güvenin hakim olmasına yönelik çalışmalar yapmanızı ve bir olay esnasında en yetkili kurumlarımıza anında bildirmenizi istiyorum “dedi.

 

BİLGİLENDİRME GÖREVİ

 

Kaymakam Sakar, “Birçok köyde yaşlılarımız var. Yaşlıların olduğu yerlerdeki en önemli hizmetlerden birisi sağlık hizmetleri. Aile hekimliği müessesesi çalışıyor. Arkadaşlarımız taramalarını yapıyor. Evde sağlık hizmetleri yapılıyor. Bunun yanı sıra Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına Bağlı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden etkin bir şekilde yararlanılmadığını görüyoruz. Muhtarlar kanalıyla bilgilendirmenin yapılmasının çok daha doğru olduğunu, bu durumda olabilecek insanlara karşıda sizlerin, bilgilendirme yönünde önemli görevler üstleneceğinizi düşünüyorum.  Sosyal hizmet alanında da yükümlülükleriniz var. Bu anlamda sizlere görev düşüyor. Seçim bitti. Seçim dolayısıyla kazananlar kazandı, itiraz edenler etti, sonuçlar karara bağlandı. Herkes görevinin başında, rakipte olsa bundan sonra herkesi kucaklayıcı bir dil kullanacaksınız.  Bu bizim işimiz. Bir başka muhtar adayına oy verdi diye devletin hizmetinin gitmemesi mümkün değil.  Bize o noktada herhangi bir şekilde duyum gelmesin” diye muhtarları uyardı.

 

“MAKSİMUM İLGİ BEKLİYORUM”

 

Toplantıda söz alan Güney Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı, “Mahallemizde tarihi kale var. Buradan yoğun bir şekilde araç geçiyor. Bu yolun yapılmasını ve mahallemize verici istiyoruz” dedi.

Kaymakam Sakar, “Belediye başkanımız asfaltla ilgili talebinizi kendi planlaması içerisine alır, vericiyle ilgili talebinizi ise gerekli yerlere ileteceğiz. Sizden özellikle şunu istiyorum. Orada kazı alanımız var. Baharda kazılar başlayacak.  Muhtar orada gözümüz kulağımız olacak. Sizden orada maksimum ilgi bekliyoruz”  diye konuştu.

 

İHBARA TELEFON ENGELİ

 

Gökçebelen Muhtarı Erol Aksoy ise Güney Karakolu’nun uygulamasına yakalanmak istemeyen kaçakçıların, köylerinin yolunu kullandığını belirterek, “Kaçakçılar bizim mahallemizi kullanıyor. Güney Karakolu’nun yapmış olduğu uygulamaya yakalanmamak için bizim mahallemizi kullanıyorlar. Bazı kaçakçılar kendilerini belli ediyor. Vatandaşlara yol nerden gidiyor diye soruyorlar. Vatandaşlar jandarmayı bilgilendirmiyor çünkü telefon çekmiyor” dedi.

Bu konuda vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini ifade eden Kaymakam Ali Sakar, “Vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Telefon nerden çekiyorsa oradan bildirin.  Bu yolda 24 saat uygulama yapabilme imkanımız yok.  Zaten arama kararı alma imkanımız da yok. Güney jandarma karakolumuz önemli denetleme noktamız o yol bizim için önemli. Böyle bir karşılaşma olduğu zaman bize bilgi verin”  ifadelerini kullandı.

Beyobası Mahalle Muhtarı Abdurrahman Yıldız da,  8 mahallenin kullandığı Bıçkıcı Çayı üzerine yapılan köprünün asfaltlanmasını istedi.

 

“BÜYÜKŞEHİRİN SORUMLULUĞU DA BİZDE”

 

Toplantının sonunda konuşma yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz,  yol konusunda yoğun bir talep olduğunu belirterek, bu sorunu en hızlı şekilde çözeceklerini söyledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Gazipaşa’ya koordinatör ataması yapmayacağını kaydeden Yılmaz, Büyükşehirin sorumluluğunun da ilçede kendilerinde olacağını dile getirdi.  Beyobası ve Ekmel-Hasdere arasındaki yola asfalt döküleceğini ifade eden Başkan Yılmaz, “Firmadan bu yollara asfalt dökmesini istedim. ‘Kum alamıyorum, param yok’ dedi.  Bende 2 günlük belediye başkanına şantaj mı yapıyorsunuz, taahhüdünüzü yerine getireceksiniz dedim, henüz ses çıkmadı. O yolu yapmak zorundalar. Onun dışında asfalt için yeni ihaleler yapmak gerekecek” dedi.

 

“BORÇ ÇOK TASARRUFLU OLACAĞIZ”

 

Belediyenin çok borcu olduğunu söyleyen Yılmaz, “Biraz tasarruflu davranmamız gerekecek.  Bir mahalleye bir iş için kepçe gönderiyoruz,  yapılması gereken işin yanı sıra başka şeyler de yaptırılıyor. Görevlendirdiğimiz alanın dışına çıkması gerekiyorsa benim haberim olsun.  Özel bir şey için istiyorsanız da bundan sonra ücreti mukabilinde yapılmasını istiyorum. Bahçe ve şahsa özel bir şey yapılacaksa en azından mazot parası ödensin istiyorum. Hakikaten belediyenin durumu iyi değil” dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27