HASTANE ŞİFA DAĞITIYOR

Hekim kadrosunu güçlendiren Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde, yılın ilk 3 ayında 79 bin 515 hasta ayakta tedavi görürken, hastanenin Acil Servisi'nde ise 25 bin 286 acil hastaya müdahale edildi.

GÜNDEM 17.04.2019 06:30:33 0
HASTANE ŞİFA DAĞITIYOR

GAZİPAŞA Devlet Hastanesi 2019 yılının ilk üç ayını kapsayan istatistik verilerini açıkladı. Doktor kadrosunu güçlendirerek Gazipaşa halkına hizmet veren Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde yılın ilk 3 ayında 79 bin 515 hasta ayakta tedavi görürken, hastanenin Acil Servisi'nde ise 25 bin 286 acil hastaya müdahale edildi. Bu hastalardan 2'si yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ocak ayından itibaren bin 339 vatandaş ise devlet hastanesinde yatarak tedavi edildi. Yatarak tedavi gören hastalardan bin 328'i taburcu edilirken 11 hastanın tedavisinin devam ettiği belirtildi. 2019 yılında Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde doğan bebek sayısı ise 107 olarak kayıtlara geçti. Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde acil servis dışında çeşitli nedenlere bağlı olarak 15 ölüm olayı gerçekleşti.

 

OPERASYONLARIN ÇEŞİTLİLİĞİ VE BAŞARISI ARTTI

 

Son 2 yılda büyük bir gelişme göstererek ilçe halkına hizmet veren 90 yataklı Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde, güçlenen hekim kadrosuyla birlikte gerçekleşen operasyonların çeşitliliği ve başarısı her geçen gün artmaya başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından kalite standartlarına 100 puan üzerinden 95.42 puan verilen ilçemiz devlet hastanesinde geçtiğimiz 3 ayda 2 bin 508 ameliyat yapıldı. İlk kez 2012 yılında kapalı yöntemle ameliyatın yapıldığı Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde uzun bir aradan sonra yeniden kapalı yöntem ameliyatlar yapılmaya başladı. Kapalı ameliyatlar kapsamında kadın doğum, genel cerrahi, üroloji ve ortopedi uzmanları tarafından hastalara başarılı operasyonlar uygulanıyor.

 

SURİYELİ 17 BEBEK DÜNYAYA GELDİ

 

Gazipaşa Devlet Hastanesi, Suriye’deki iç savaştan kaçarak ilçemize sığınan Suriyeli vatandaşlara da hizmet verdi. 1 Ocak-31 Mart 2019 tarihlerini kapsayan 3 aylık dönemde 855 Suriyeli, ilçemiz hastanesinden yararlandı. Günübirlik 140 hasta tedavi edilirken, 48 hasta ise yatarak tedavi gördü. Edinilen bilgilere göre, Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde Suriyeli 17 bebek dünyaya geldi.

 

HEKİM KADROSU GÜÇLENDİ

 

Gazipaşa Devlet Hastanesi, önceki yıllara göre doktor sayısını arttırarak ilçe halkına en iyi şekilde hizmet ediyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı'nın atamalarıyla birlikte Gazipaşa Devlet Hastanesi'nin doktor ihtiyacı minimum seviyeye indirildi. Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde bugün itibariyle;  Anestezi ve Reanimasyon 2, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 2, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji 1, Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon 1, Genel Cerrahi 2, Göz Hastalıkları 2, İç Hastalıkları 4, Kadın Hastalıkları ve Doğum 2, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları 1, Ortopedi ve Travma Uzmanı 2, Kardiyoloji 1, Radyoloji 1, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları 1, Tıbbi Biyokimya 1, Üroloji 1, Nöroloji Uzmanı 1, Diş Tabibi 3 olmak üzere 28 uzman hekim ile 10 pratisyen hekimle ilçe halkına hizmet veriyor.