MAVİ BALİNA UYARISI

İnternet kafe işletmecisi Kafadar, dünya çapında çok sayıda çocuk ve gencin intiharına yol açan Mavi Balina oyunu hakkında açıklama yaptı.

GÜNDEM 10.04.2019 06:52:39 0
MAVİ BALİNA UYARISI

GAZİPAŞA’DA faaliyet gösteren Turkuaz Game Arene Playstation Salonu’nu işleten Gökhan Kafadar, dünya çapında çok sayıda çocuk ve gencin intiharına yol açan Mavi Balina oyunu hakkında açıklama yaptı. Oyun hakkında velilere uyarılarda bulunan Kafadar, Mavi Balina oyununun, virüs tarzı bir uygulama ile telefon ve tabletlere mesaj olarak geldiğini ifade eden Kafadar, “Gerek mesleğim, gerekse yaptığım iş ve en önemliside bir baba olmamdan dolayı çok önemli bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Son zamanlarda sıklıkla haberlere konu olan Mavi Balina oyunu küçük yaştaki çocuklarımız için tehlikeli bir oyundur. Fakat bu oyun bilinmelidir ki, bilgisayar oyunu değildir. İstesenizde gidip internetten indiremezsiniz. Hiç bir internet platformunda bulamazsınız. Bu oyun, cep telefonu veya tabletlere virüs tarzı bir uygulama ile ansızın mesaj olarak gelmektedir. Bu mesaja tıkladığınız zaman, oyun otomatik olarak başlamaktadır. Çocuklarımızı bu tarz kötü uygulamalardan korumanın tek yolu sınırlı, gözetimli cep telefonu ve tablet kullandırmaktan geçer. Çocuklarımızı, odalarına veya bir köşeye çekilip saatlerce tek başlarına cep telefonu ve tabletlerle yanlız kalmalarına izin vermemeliyiz” diye konuştu.

LİSANSLI PROGRAM ALDIK

Turkuaz Game Arene Playstation Salonu’nda yasaklı sitelere erişimi engellemek için lisanslı program aldıklarının altını çizen işletme sahibi Gökhan Kafadar, “Aldığımız lisanslı program sayesinde iş yerimizde bulunan tüm bilgisayarlar yasaklı sitelere kapatıldı. Gençlerimizin ve çocukalarımızın bu iş yerinde yasaklı sitelere girme ihtimali yok. Aynı şekilde iş yerimizi kurallar çerçevesinde yönetiyoruz. 15 yaşından küçük olan çocuklar burada savaş oyunu oynayamaz. 12 yaşından küçükler ise işletmemize giremez. 15 yaşından küçük kardeşlerimiz ise akşam saat 20.00’den sonra oyun salonumuza kesinlikle giremez” dedi. Okul saatleri içinde iş yerine öğrencileri almadıklarını ifade eden Kafadar, “Turkuaz Game Arene Playstation Salonu’na okul üniformasıyla girmek yasak. Küfürlü ve argo konuşmak, sigara içmek bu iş yerinin en katı kurallarıdır” diye konuştu.

 

İNTERNET KAFELER PİSLİK YUVASI DEĞİLDİR       

 

İnternet kafelerin pislik yuvası olmadığını dile getiren Kafadar, “İş yerimizde gençlerimize ve çocuklarımıza örnek olmaya büyük gayret gösteriyoruz. Öğrencilerimizin ödev ve projelerine yardımcı olamaya çalışıyoruz. Ayrıca Milli Eğtiim Bakanlığı’ndan aldığımız e spor lisans yetkisiyle, e spor oyuncu linsansı verebiliyoruz” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27