FUAR HAZIRLIĞI

Gazipaşa Tarım Kültür ve Turizm Derneği tarafından 2 yılda bir düzenlenen Tarım Fuarı’nın 12’ncisi 24-27 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacak.

GÜNDEM 9.04.2019 07:03:32 0
FUAR HAZIRLIĞI

GAZİPAŞA Tarım Kültür ve Turizm Derneği tarafından 2 yılda bir düzenlenen Tarım Fuarı’nın 12’ncisi 24-27 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacak. Belediye Fuar Alanı’nda düzenlenecek olan fuara 60’a yakın firmanın katılması bekleniyor. Gazipaşa Tarım Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Doğan,  fuar için çalışmaları devam ettiğini söyledi.

“FİRMALAR BELLİ OLMAYA BAŞLADI”

Dernek Başkanı Hüsnü Doğan, ilkini 1998 yılında yaptıkları Tarım Fuarı’nı bu yıl 12’nci kez düzenleyeceklerini söyledi. Dernek Başkanı Doğan, Gazipaşa tarımı geliştirmek ve ilçede yetişen ürünlerin tanıtımı yaparak pazar oluşturmak umuduyla 21 yıl önce çıktıkları bu yolda büyük ilerlemeler kaydettiklerini söyledi. Başkan Doğan,  “24-27 Nisan tarihleri arasında Belediye Fuar alanında düzenlenecek fuarın programı ve katılacak firmalar belli olmaya başladı. Fuarımızın tanıtımı tüm Türkiye genelinde yapmaya çalışıyoruz. Türkiye genelinde yayın yapan ve tarım sektörü temsilcilerine ulaşan Harman Dergisi’nin son iki sayısında fuarımızın duyurusunu yaptık. Ayrıca internet sitemizden duyurularımıza devam ediyoruz. Bu yılki fuarımızın daha renkli geçmesi için çalışıyoruz. 4 gün sürece fuarımızda otomotiv, traktör, tarım makineleri ve aletleri, tohum ve fidecilik, meyve fidancılığı, gübre, bankalar ve diğer sektörlerden 60 firma fuarımızda stant açacak” dedi.

 

DOLU DOLU BİR FUAR OLACAK

 

Dernek Başkanı Doğan, fuar programına da son şeklini vermek için çalıştıklarını söyledi. Fuarın konser ve yarışmalarla renkleneceğini söyleyen Doğan, “Fuarımızın açılışı 24 Nisan Çarşamba günü saat 11.00’de yapılacak. Ardından ise fuar alanı ziyaretçilere açılacak. Akşam ise fuarımıza katılanlar için tanışma ve kaynaşma kokteyli düzenleyeceğiz. Fuarın ikinci günü ise ziyaretçi girişi saat 09.00’da başlayacak. Saat 14.00’de Araştırmacı-Yazar Ali Yıldız, Gazipaşa Kültürü ile ilgili seminer verecek. Fuarın 3. gününde ise saat 11.00’de Ziraat Mühendisi Dr. Aliye Demirkol tarafından ‘Avokadonun gıda değeri, çeşitleri ve yemekleri’ konulu seminer verilecek. Aynı gün saat 14.00’de Prof. Dr. Hamide Gübbük tarafından ‘Ülkemizde yetişen tropikal ürünler’ konulu seminer verilecek. Fuarın 3. günü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek halk konseriyle son bulacak. Vatandaşlarımız fuarımızın son gününde 09.00-17.00 saatleri arasında stantları gezebilecekler” dedi.

Dernek Başkanı Doğan, tarım sektörü temsilcilerinin çiftçilerle buluşacağı fuara tüm ilçe halkımızı davet etti.