LİTVANYALILAR TÖRENLE KARŞILANDI

Gazipaşa’ya ilk kez gelen ve Litvanyalı turistleri taşıyan GetJet Havayoluna ait uçak, 189 yolcusuyla dün saat 08.30’da Gazipaşa Havalimanı'na iniş yaptı. İtfaiye araçlarının 'su takı' töreniyle karşıladığı uçaktan inen yolculara

GÜNDEM 8.04.2019 07:01:37 0
LİTVANYALILAR TÖRENLE KARŞILANDI

GAZİPAŞA Havalimanı’nda, Litvanyalı turistler için karşılama töreni düzelendi. 189 yolcusuyla Litvanya’nın Vilnius şehrinden havalanan Airbus 320 tipi yolcu uçağıyla gelen turist kafilesi, havalimanında yapılan törenle karşılandı. Karşılama törenine; Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Alanya Belediye Başkan yardımcısı Nazmi Yüksel, Gazipaşa Alanya Havalimanı TAV İşletme Müdürü Cengiz Aşıklı, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ve Millet İttifakı’nın Belediye Meclis Üyeleri tam kadro katıldı. Gazipaşa’ya ilk kez uçuş gerçekleştiren GetJet Havayoluna ait uçak, itfaiye araçları tarafından yapılan 'su takı seremonisiyle' karşılandı. Uçaktan inen turistleri, karanfillerle karşılayan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, turistlere Gazipaşa’da yetişen çilek ikramında bulundu.

7 Nisan’dan (Dün) itibaren haftada 4 gün Airbus 320 tipli yolcu uçağı ile Gazipaşa- Vilnius uçuşlarına başlayacak olan GetJet Havayoları, bu uçuşlarını Ekim ayı sonuna kadar devam ettirecek.

PASTALI KUTLAMA

Öte yandan havalimanı yetkilileri tarafından, 189 yolcusuyla Gazipaşa’ya inen Airbus 320 tipli yolcu uçağının pilot ve personelleri için pasta kesildi. Havalimanı TAV İşletme Müdürü Cengiz Aşıklı, kesilen pastayı pilot ve personelle elerliye ikram etti.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Litvanyalı turistleri karşılama törenine katılan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa’da turizmin gelişmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 2019 turizm sezonun Gazipaşa ve bölgeye hayırlı olmasını dileyen Başkan Yılmaz, “Litvanya’dan 189 yolcu ile ilk uçak geldi. GetJet Havayollarının Gazipaşa’ya ilk seferi olduğu için havalimanında yolcularımızı törenle karşıladık. Gelen yolculara karanfil ve yöreye özgü çilek ikramında bulunduk. İlçemizde ve bölgemizde turizmi geliştirmek ve bundan sonra daha turist gelmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“BUÇUK MİLYONA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”

2018 yılında yakaladıkları yolcu sayısı rakamlarını 2019’da egale etmek istediklerini belirten Gazipaşa Havalimanı TAV İşletme Müdürü Cengiz Aşıklı, “TAV ailesinden biri olan Atatürk Havalimanın kapatılması bizleri üzdüyse de Gazipaşa’ya yeni bir seferin başlaması bizleri mutlu etmiştir. Şu anada Gazipaşa’ya 12 ülkeden, 18 havayolu şirketi tarafından uçuş gerçekleştiriliyor. Bu rakam bizim için çok onur verici ve bizleri gururlandıran bir olay. 2018 yılını 1 milyon 215 bin yolcuyla kapattık. Bu sene inşallah onu egale edip, bu rakamı bir buçuk milyonlara çıkarmayı hedefliyoruz. Temennimiz bir buçuk milyonları bulmak ve hizmeti daha iyi bir yerlere getirip daha kaliteli daha iyi güzel hizmet vermek. Bizler yöremize faydalı olmak istiyoruz. Bugünkü uçak, Litvanya Vilnius’tan GetJet Havayolu şirketiyle 189 yolcu getirdi. Bizim amacımız, hem yolcu sayısını hem de uçuş sayılarını arttırarak, turizm ve ülke ekonomisine katkı sağlamak” diye konuştu. 

“YENİ SEZONUN YOĞUN GEÇECEĞİNİ İŞARET EDİYOR”

Alanya Belediye Başkan yardımcısı Nazmi Yüksel ise, “Gazipaşa’mız ve Alanya’mıza Litvanyalı turist arkadaşlarımız geldi. Gazipaşa’mıza ve Alanya’mıza hayırlı olsun. İlk kez Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na inen GetJet Havayoluna ait uçak, yeni sezonun yoğun geçeceğini işaret ediyor. Bu durum da bizi mutlu ediyor” dedi.  

“LİTVANYALILAR ALANYA’YI TERCİH EDİYOR”

ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “2016 yılında kurulan GEtJet Havayolları, Litvanya’nın Vilnius şehrinden aldığı yolcularla Gazipaşa’ya inmiş durumda. İnşallah bu uçuşlar yaz boyunca devam edecek. Biz, Doğu Avrupa’da yapılan turizm fuarlarına katıldığımız zaman Alanya’ya yoğun bir ilginin olduğunu gördük. Yaşanan bu ilgiye Litvanya’dan gelen turist kafilesiyle şahit olduk. Zira Türkiye’ye gelen Litvanyalı turistlerin yüzde 40’ı Alanya’yı tercih ediyor. İnanıyorum ki Letonya ve Estonya gibi Baltık ülkelerinden de turistler gelecektir. Biz ALTAV olarak Doğu Avrupa’da yaptığımız tanıtım çalışmalarına devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“TURİZMDE CİDDİ BİR ATAĞA ÇIKTIK”

Türkiye’de 2018 yılında turizmin ciddi bir çıkış yakaladığını dile getiren Dahaoğlu, yeni dönem hedeflerini de açıkladı. 2019 döneminde, geçmiş yıllarda kaybedilen turist sayılarını yakalamaya çalışacaklarını vurgulayan Dahaoğlu, “Hedeflerimizde 2015 yılında yitirmiş olduğumuz sayıları yakalamak var. Geçen yıl turizmde ciddi bir atağa çıktık. Daha önceki yıllarda kaybettiğimiz rakamları geri kazanmak için kış boyunca ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda, geçtiğimiz sezon yakaladığımız turist sayısını arttıracağız” şeklinde konuştu.