YILMAZ GÖREV BAŞINDA

Mazbatasını alarak resmen görevine başlayan Yılmaz, “Bize oy versin vermesin Gazipaşa’da yaşayan herkesin başkanı olacağım” dedi.

SİYASET 6.04.2019 13:03:39 0
YILMAZ GÖREV BAŞINDA

31 MART yerel seçimlerinden zaferle çıkan Millet İttifakı’nın CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Seçim Kurulu'nda mazbatasını aldı. İlçe Seçim Kurulu'ndaki mazbata törenine, Belediye Başkanı seçilen Mehmet Ali Yılmaz, belediye meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, İYİ Parti İlçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz katıldı. Mazbatasını alıp Atatürk Anıtı’na gelen Belediye Başkanı Yılmaz ve beraberindekiler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kalabalık eşliğinde belediye binasına geldi. Belediye Hizmet Binası önünde okunan duanın ardından coşkulu kalabalığa seslenen Gazipaşa’nın yeni Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “İlçe seçim kurulundan mazbatamı alarak Gazipaşa Belediye Başkanlığı görevime resmen başladım. Adını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alan böyle güzel bir kente belediye başkanı olmak büyük bir onur ve ayrıcalık ama o denli de sorumluluk taşımakta. Bize oy versin vermesin Gazipaşa’da yaşayan herkesin başkanı olacağım. Şahsım ve Belediye Meclis üyelerimizle birlikte inşallah beş yıl boyunca, zaman mefhumu gözetmeksizin seferber olarak Gazipaşa’mıza hak ettiği tüm hizmetleri kazandıracağız” dedi.

 

BAHARIMIZ GAZİPAŞA’MIZA HAYIRLI OLSUN

 

“Gazipaşa’yı birlikte yöneteceğiz” diyerek belediye kapılarının herkese sonuna kadar açık olduğu mesajını veren Başkan Yılmaz, “Toplumun her kesimine, her ferdine, her mahallesine hep birlikte eşit hizmet götüreceğiz. Geçmiş dönemden eksik kalan, yarım kalan hizmetleri de tamamlayarak ilçemizi daha iyi bir noktaya çıkaracağız. Gazipaşa her alanda üreten bir toplum olacak. Vatandaşlarımızın bize olan güveni, inancı ve sevgisine karşılık, elimizden geldiğince gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. Günü makam koltuğunda oturarak geçiren bir başkan değil; halkın içinde, vatandaşların sorunlarını dinleyen, çalışan, çözüm üreten bir yönetim anlayışı sergileyeceğim. Gazipaşa’yı sosyal, ekonomik gelişmişlik düzeyi, refahı, turizmi ve tarımsal üretimi ile mutluluğun yüzlere yansıdığı bir kent yapmak öncelikli hedefimiz olacak. Gazipaşa’yı birlikte yöneteceğiz, birlikte güzel günler göreceğiz. Baharımız, Gazipaşa’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.

 

TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

 

Bize gönül veren desteğini esirgemeyen tüm Gazipaşa halkına teşekkür ediyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi. Yılmaz, törenin ardından başkanlık makamına geçerek, seçimi kaybeden Cumhur İttifakı’nın Ak Partili Belediye eski Başkanı Adil Çelik’ten görevi devraldı.  Başkan Yılmaz,  belediye meclis üyeleri ile birlikte halktan gelen tebrikleri kabul etti.

ÇELİK: MİLLETİN KARARINA SAYGILIYIM

 

Devir teslim törenine katılan ve belediye önünde bulunan kalabalığa seslenen Adil Çelik, “Gazipaşa'da 11 yıl hekimlik yaptım. 2014'de Gazipaşa halkının teveccühü ile Belediye Başkanı oldum. O günden bugüne kadar her gün söyledim. Bu koltuklar ne benim, ne benden önceki rahmetli olan belediye başkanlarımızın, bu koltuklar halkındır. Millet ne derse biz ona sonuna kadar saygılıyız. Beni biliyorsunuz, ben doktorum. Bir hafta sonra yine sağlık ocağında veya Sayın Bakanımızın uygun göreceği bir yerde sizlere hizmet vermeye devam edeceğim. Yürekten söylüyorum ki; asla bir birimizi kırmayalım. Mehmet Ali Ağabeyim benim için çok değerli bir insan ve ben hiç bir zaman rakip olarak görmedim. Biz zaten akrabayız. Dünyada ikinci bir Gazipaşa yok. Gazipaşa tek ve onun için ne yaparsak hep birlikte Gazipaşa için yapacağız. Benim, bir ağabeyiniz olarak sizden tek bir isteğim var. Lütfen bir birimizi sosyal medyada, başka bir yerde, yüz yüze konuşmalarda kırmayalım. Çünkü iki gün sonra aynı düğünde, mevlitte, cenazede yine yan yana olacağız. Hatalarımız, eksiklerimiz olabilir. Bize göre doğru olur, size göre yanlış olanlar olabilir. Gönül kırgınlığı yaratmayalım” ifadelerini kullandı.

 

“GAZİPAŞA'YI ASLA TERK ETMEYECEĞİM”

 

“Hiçbir zaman geriye dönmeyelim, hep ileriye bakalım” diyerek konuşmasını sürdüren Çelik, “Çünkü Gazipaşa hepimizin. Ben rahmetli babamın mesleği dolayısıyla belki Gazipaşa'da doğmadım ama bu topraklarda gömüleceğim. Gazipaşa'yı asla terk etmeyeceğim. Çünkü ilçemi gerçekten çok seviyorum. İkinci bir isteğim daha var. Lütfen Gazipaşa'nın tüm hizmetlerine sahip çıkalım. Ben Mehmet Ali ağabeyin dört elle sarılacağına inanıyorum. Tüm yarım kalan hizmetlerimizi tamamlama noktasında, Fener, Hacımusa, Koru Sahil, Ulu Hendek, kültür merkezi ve bunların dışında tüm hizmetlere hepinizin önünde söz veriyorum. Bana gerek duydukları anda onlarla biner Ankara'ya giderim. Çünkü Ankara'da iktidar yine biziz, ne gerekiyorsa da yine hep birlikte yaparız. Bunu yürekten söylüyorum. Beni bilen bilir ben Kölemen Hasan’ın torunuyum. Kendini kanıtlamış bir adamım. Hiçbir şeye ihtiyacım yok. Gazipaşa'mıza hayırlı uğurlu olsun. El birliğiyle en güzel hizmetleri Mehmet Ali ağabeyimin yapacağına eminim” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27