YILMAZ KOLTUĞA OTURUYOR

Seçimde sandıktan zaferle çıkan Mehmet Ali Yılmaz, bugün mazbatasını alarak göreve başlıyor.

SİYASET 5.04.2019 13:55:07 0
YILMAZ KOLTUĞA OTURUYOR

31 MART Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Gazipaşa Belediye Başkanı seçilen Millet İttifakı'nın adayı CHP'li Mehmet Ali Yılmaz, bugün saat 10.00’da mazbatasını alarak göreve başlayacak. Bugün parti binasından kalabalık bir grupla adliyeye gitmesi beklenen Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a eşi ve çocuklarının yanısıra CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, İYİ Parti İlçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz, belediye meclis üyeleri ile de eşlik edecek.

FARKLA KAZANDI

CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın Gazipaşa Belediye Başkan adayı olarak girdiği seçimi farklı kazanan Mehmet Ali Yılmaz, 3 günlük itiraz süresinin ardından mazbatasını bugün alıyor. Pazar günü yapılan seçimde 18 bin 318 oy alarak, en yakın rakibi Cumhur İttifakı Adayı Dr. Adil Çelik’e 3 bin 576 fark atan Mehmet Ali Yılmaz ile birlikte Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı listesinden seçilen meclis üyeleri de mazbatalarını alacak. CHP, 5 yıl aradan sonra Gazipaşa’da Mehmet Ali Yılmaz’la zafere ulaşarak kalesini geri kaldı. Mazbatasını aldıktan sonra belediye geçecek olan Mehmet Ali Yılmaz ve meclis üyeleri, Gazipaşa’ya 5 yıllık hizmet için kolları sıvayacaklar.

“HERKESİN BAŞKANIYIM”

Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa’da herkesin belediye başkanı olacağının altını bir kez daha çizerek, “Gazipaşa’da 50 bin vatandaşımızın tarafsız başkanı olacağım. Seçim öncesinde herkesin belediye başkanı olacağız iddiamız vardı. Bundan sonra da kimseyi ayırt etmeden, kimseyi ötekileştirmeden kimsenin ekmeği ile oynamadan, harama el uzatmadan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyup, kollayarak bu görevi layıkıyla yapmaya çalışacağız” dedi. Önceki Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik’in ise bugün yapılacak devir teslim törenine katılıp katılmayacağı merak konusu.