MİNİKLERE SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ

Diyetisyen Ayşenur Tuncer, Yedi Bilim Koleji Anasınıfı öğrencilerine ‘sağlıklı beslenme’ konusunda eğitim verdi.

EĞİTİM 5.04.2019 13:49:02 0
MİNİKLERE SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ

DİYETİSYEN Ayşenur Tuncer, Yedi Bilim Koleji Anasınıfı öğrencilerine ‘sağlıklı beslenme’ konusunda eğitim verdi. Diyetisyen Tuncer, minik öğrencilere yeterli ve dengeli beslenmenin önemini anlatarak, sağlıklı ve sağlıksız gıdaları örneklerle açıkladı. Bu eğitimle hangi besinleri tüketmeleri gerektiğini eğlenerek öğrenen çocuklar, merak ettiklerini de sorma fırsatı buldu. Minik öğrencilere beslenmenin önemini anlatan Diyetisyen Ayşenur Tuncer, sağlıklı besinlerden yeterli miktarlarda ve dengeli biçimde tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti. Tuncer, spor yapıp dengeli beslenen kişilerin sağlıklı ve zinde olduğunu, spor yapmayıp dengeli beslenmeyenlerin ise birçok hastalığa yakalanabileceğini kaydetti.

TUNCER MİNİKLERE SAĞLIKLI BESLENMEYİ ANLATTI

Çocuklar için en önemli öğünün kahvaltı olduğunu söyleyen Diyetisyen Tuncer, güne kahvaltı ile başlamanın okul başarısının artmasında son derece önemli olduğunu ifade etti. Çocuklara sağlıklı ve dengeli beslenmedikleri takdirde birçok hastalığa yakalanabilecekleri konusunda uyarıda bulunan Tuncer, gıdaların organlarımıza oluşturduğu etkilerden bahsederek, katkı maddelerinin koruyucu besinlerin ve renklendiricilerin olduğu paketli ürünler hakkında miniklere bilgi verdi.  Yapılan eğitimlerin ardından öğrencilere süt ikram eden Tuncer, öğrencilerle birlikte ara öğün yaptı.

Yapılan eğitimler hakkında bilgi veren Diyetisyen Ayşenur Tuncer, “Yapısında katkı maddelerinin, koruyucuların, tatlandırıcıların ve renklendiricilerin bulundu aşırı tuzlu, aşırı yağlı ve şekerli ürünlerin aksine; sağlıklı besinler ile alabileceğimiz çeşitli vitamin, mineral, protein, karbonhidratlar var. Besin öğelerini içermeyen ürünlerin uzun süreli ve fazla tüketimleri ile depresyon, mutsuzluk, halsizlik hafıza geriliği ve unutkanlık, hazımsızlık ve kiloya bağlı aşırı yağlanma sorunu ortaya çıkar. Bu sorunla birlikte, organlarımız fonksiyonlarını yerine tam anlamıyla getiremeyeceği için kalp damar tıkanıklıkları, mide hazımsızlıkları böbrek ve karaciğer iflası, düzgün solunum yapamama ve astım gibi rahatsızlıkların yanında asit ve aşırı şeker tüketimine bağlı diş ve kemik kayıplarının gerçekleşebileceğini minik öğrencilerimize anlattık. Bununla birlikte, protein öğesinden fakir bu  beslenme tarzı ile kas kayıpları yaşanacağı için ileri yaşlarda gerçekleşebilecek güç kayıpları ile karşılaşılacağını öğrencilerimizle paylaştık. Eğitim sonunda konumuzla alakalı oynadığımız eşleştirme oyunu ile eğitimimizi tamamladık” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,48% 0,07
  • EURO

    36,21% -0,34
  • GRAM ALTIN

    2960,09% 0,86
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55