THK’DAN MODEL UÇAK EĞİTİMİ

TÜRK Hava Kurumu Gazipaşa Şubesi tarafından Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu Sivil Havacılık öğrencilerine yönelik düzenlenen Model Uçak Eğitimi sona erdi. THK Gazipaşa Şubesi'nin çalışmalarıyla gerçekleştiril

EĞİTİM 5.04.2019 13:22:45 0
THK’DAN MODEL UÇAK EĞİTİMİ

TÜRK Hava Kurumu Gazipaşa Şubesi tarafından Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu Sivil Havacılık öğrencilerine yönelik düzenlenen Model Uçak Eğitimi sona erdi. THK Gazipaşa Şubesi'nin çalışmalarıyla gerçekleştirilen eğitimlere katılan öğrenciler sertifikalarını almaya hak kazandı. 32 saatlik Model Uçak Kursunu bitiren 25 öğrenciye sertifikaları törenle takdim edildi. Öğrenciler sertifikalarını, Türk Hava Kurumu(THK) Gazipaşa Şubesi Başkanı Nevzat Mavi'nin elinden aldı. THK Başkanı Nevzat Mavi, eğitimler sonucunda şimdiye kadar yaklaşık 200 öğrenci Model Uçak Sertifikası aldığını belirtti.

SERTİFİKA VERİLİYOR

THK Gazipaşa Şubesi tarafından bu kapsamda verilen eğitimler, aralıksız devam ediyor. Öğrencilerin sivil havacılığa olan ilgilerini ve bilgilerini arttırmayı hedefleyen program sonunda öğrencilere Türk Hava Kurumu ve Uluslararası Havacılık Federasyonu(FAI) yönetmeliklerine uygun sertifika veriliyor. Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirilen ve eğitimlerde yapımı tamamlanan model uçakların da görücüye çıktığı sertifika törenine THK Gazipaşa Şubesi Başkanı Nevzat Mavi ve kursiyerler katıldı. Model Uçak Kursları’nın ara vermeden devam edeceğini belirten THK Gazipaşa Şube Başkanı Nevzat Mavi, “Model Uçak Kurslarımız ara vermeden devam edecek. Özellikle Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu ve ASMEK başta olmak üzere farklı kurumlarda da kurslarımız aralıksız sürecek. Kurslar kapsamında yaklaşık 200 öğrencimize sertifikalarını teslim ettik. Sivil havacılığa ilgisi olan ve kurslarımıza katılmak isteyen öğrencilerimiz THK şubemize bizzat başvurabilirler” dedi.