MAYMUN ÇİÇEĞİ ENDİŞESİ: ALANYA’DA KORKULAN OLMADI

GÜNCEL 13.07.2022 12:03:09 0
MAYMUN ÇİÇEĞİ ENDİŞESİ: ALANYA’DA KORKULAN OLMADI

Alanya’da tatil için gelen ve ‘Maymun Çiçeği’ riskiyle karantinaya alınan İngiliz çocuğun tahlil sonuçları Ankara’dan geldi. Çocuğun suçiçeği geçirdiği öğrenildi.

 

İngiliz vatandaşı olan ve ailesiyle birlikte Alanya’ya tatile gelen bir çocukta Maymun Çiçeği belirtileri görüldü. Çocuk önce özel bir hastaneye kaldırıldı. Buradan ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen çocuğa hastanede test yapıldı. Test sonuçları Ankara’ya gönderilmiş, çocukla temas eden kişiler de karantinaya alınmıştı. Yaşanan gelişmelerle birlikte 'Maymun Çiçeği Alanya'ya mı sıçradı?' sorusu vatandaşları tedirgin etmişti.

 

SONUÇLAR GELDİ

 

Alanya’da İngiliz bir turistte ‘ Maymun Çiçeği’ vakası görüldüğü iddialarının ardından gerçek ortaya çıktı. İngiliz çocuğa yapılan tetkikler sonucunda çocuğun suçiçeği geçirdiği öğrenildi. Türkler Mahallesi’nde bulunan bir otele tatil için gelen İngiliz 4 kişilik ailenin kız çocuğunun vücudunda çıkan kabarcıklar, tedirginliğe sebep oldu. Maymun çiçeği vakasının belirtilerinin gözlemlendiği İngiliz çocuğun hastaneye götürülmesinin ardından burada yapılan tetkikler sonrasında, testi Ankara’ya gönderildi. Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Suçiçeği ve Maymun çiçeği hastalığının belirtileri aynı olması sebebiyle emin olmak istedik. Bu nedenle test Ankara’ya gönderildi. Ve suçiçeği olduğu öğrenildi. Korkulacak bir durum yok” ifadelerini kullandı.