GERÇEK ENFLASYON CEBİMİZİ YAKIYOR

GÜNDEM 7.07.2022 10:57:41 0
GERÇEK ENFLASYON CEBİMİZİ YAKIYOR

TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarına tepki gösteren İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz, “TÜİK’in açıkladığı rakamlar, çarşı ve pazarın gerçeğiyle örtüşmüyor. Gerçek enflasyon, çarşı ve pazarda vatandaşların cebini yakıyor” dedi.

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon oranlarını açıkladı. TÜİK’in verilerine göre, enflasyon yıllık yüzde 78,62, aylık yüzde 4,95 arttı. Enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını dile getiren İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Osman Nuri Yılmaz, hükümeti hedef alarak, çarşı ve pazarın yangın yer olduğunu dile getirdi. Enflasyon nedeniyle vatandaşın zor durumda olduğunu ifade eden Yılmaz, “TÜİK’in açıkladığı rakamlar, çarşı ve pazarın gerçeğiyle örtüşmüyor. Gerçek enflasyon, çarşı ve pazarda vatandaşların cebini yakıyor” dedi.

 

“CEBİMİZDEKİ PARAMIZ PUL OLDU”

 

TÜİK’in açıkladığı enflasyonun 2002 yılının şubat ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktığını belirten Yılmaz, “Türkiye’de TÜİK bilmecesi yaşıyoruz. Her ay açıklanan rakamlar, ne sokaktaki rakamlarla, ne de vatandaşın cebiyle örtüşüyor. TÜİK’in açıkladığı yüzde 78,62’lik yeni rakam, çarşı, pazar ve sokakta yüzde 150 olarak yaşanıyor. Yüksek enflasyonla birlikte, cebimizdeki paramız pul oldu. Pazar alışverişine çıkan halk, pazar arabasını dolduramadan evine dönüyor. AKP, enflasyonda sadece kendi iktidar döneminin değil adım adım kendisinden önceki döneminde rekorunu kırıyor” diye konuştu.

 

“İYİ PARTİ İKTİDARINDA ZAM HABERLERİNİ UNUTACAĞIZ”

 

Ülkenin yönetilemediğini dile getiren İYİ Parti İlçe Başkanı Yılmaz, “Bunun en önemli göstergesi ekonomide yaşanan sıkıntılar. İyi yönetilen bir ülkede bu kadar ekonomik sıkıntı olmaz” dedi. “Saray iktidarı toplumu derin bir yoksullukla baş başa bıraktı” diyerek konuşmasına devam eden Yılmaz, “Sadece muhalefet değil, AKP’ye oy veren seçmen de ekonomik kriz nedeniyle geleceğini görmekte zorlanıyor. Mazot, elektrik, doğalgaz, gıda, kısaca her ürüne gelen zamlar karşısında yapılacak tek şey; sandıkta bu yönetimi hezimete uğratmaktır. İYİ Parti iktidarında tüm halkımız ekonomik olarak refaha erişecek, zam haberlerini unutacak, planlı üretimle vatandaşlar ekonomik huzura erişecektir” şeklinde konuştu.