KABOTAJ COŞKUSU

GÜNCEL 4.07.2022 13:01:36 0
KABOTAJ COŞKUSU

Gazipaşa’da, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 96. yıl kutlama etkinlikleri, Gazipaşa Belediyesi ve Gazipaşa Balıkçılar Kooperatifi’nin destekleriyle coşku içerisinde gerçekleşti.

 

Gazipaşa Limanı’nda 1 Temmuz günü saat 18.00’de başlayan kutlama programında, Kabotaj Bayramı’nın anlam ve önemine dikkat çekildi. Programa ve etkinliklere, İYİ Parti Milletvekili Hasan Subaşı, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Fevzi Oğuz, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikler, Belediye Başkanı Yılmaz ve Kooperatif Başkanı Oğuz’un denize çelenk sunumu, saygı duruşuna durulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

YARIŞLAR NEFES KESTİ

 

Gazipaşa Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Fevzi Oğuz ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın konuşmalarının ardından yarışlara geçildi. Etkinlikler kapsamında su sporları (flyboard) gösterileri, balıkçı teknelerinin kortej geçişi, yağlı direkten bayrak alma, kano ve nefes tutma yarışmaları yapıldı. Kabotaj Bayramı’nda geleneksel olarak yapılan yağlı direkten bayrak alma yarışı, büyük bir heyecanla takip edildi. Program ve etkinlikler, yarışmalarda başarı elde eden vatandaşlar için düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.