BELEDİYE 5 MİLYON TL KREDİ ÇEKECEK

GÜNCEL 2.07.2022 14:09:54 0
BELEDİYE 5 MİLYON TL KREDİ ÇEKECEK

Gazipaşa Belediye Meclisi’nin temmuz ayı toplantısı, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Meclise, CHP’li Esin Bilgiç, AK Partili İbrahim Tuncer, MHP’li Hasan Can ve Murat Özgen mazeret bildirerek katılmadı.

 

Açılış ve yoklama ile başlayan meclis toplantısı, Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi ile devam etti. Komisyon Raporu’nun görüşülmesinin ardından, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 07.06.2022 Tarih ve 16729 Sayılı Cumhuriyet Mahallesi 6 Ada 114 Numaralı Parselin Plan Tadilatıyla ilgili yazısı ve ekleri görüşüldü. Meclis üyeleri tarafından oylaması yalpan gündem maddesi, komisyondan geldiği şekilde oy birliği ile meclisten geçti.

 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 22.06.2022 Tarih ve 17247 Sayılı Pazarcı Mahallesi 1965 Ada 1 numaralı parselin konut alanından, otel alanına dönüştürülmesine yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili gündem maddesi ile Pazarcı Mahallesi’nde bulunan park alanına trafo alanı ayrılması hususunu içeren gündem maddeleri, imar komisyonuna sevk edildi.

 

Mecliste, Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne borçlanma yetkisi verildi. Geçtiğimiz yıllarda, “Gazipaşa kendi kendine yeter, Gazipaşa kendi yağında kavrulur” söylemini dilinden düşürmeyen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, meclis üyelerinden 5 milyon TL kredi çekilmesi için yetki istedi. borçlanma yetkisine sıcak bakan meclis üyeleri, gündem maddesini oy birliği ile meclisten geçirdi. Konuya ilişkin bilgi veren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, çekilecek kredi ile asfalt hizmeti yapılacağını söyledi.

 

Öte yandan, gündeme gelecek diğer hususların görüşüldüğü maddede Gazipaşa belediye Meclisi’nin ağustos ayında tatil edilmesi kararlaştırıldı.