İŞTE BU OLANLAR YILMAZ’IN ESERİ

GÜNDEM 1.07.2022 15:16:57 0
İŞTE BU OLANLAR YILMAZ’IN ESERİ

Selinus Sahili’nde faaliyet gösteren ve Gazipaşa Belediyesi’nce korunan organizasyon şirketi tarafından işletilen sözde düğün salonu trafik, hatalı park ve gürültü kirliliği ile tepki çekiyor. Sahilde yaşanan sorunlar ise işletmeyi korumakta ısrar eden Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın eseri.

 

Gazipaşa’nın en gözde noktası Selinus Plajı’nda “restoran ve kafe” şeklinde ihale edilen mekanlardan biri düğün salonuna çevrilmişti. İhale şartnamesine aykırı şekilde faaliyetlerine devam eden söz konusu işletme, gazetemiz tarafından defalarca haber yapılmış ve kafe olarak kiralanan işletmenin düğün yeri olarak kullanılması durumunda ortaya çıkaracağı sorunları kaleme almıştık. Bu sorunlardan biri de otopark ve trafik sorunuydu. Daha önce yaptığımız haberde belediye yönetimini uyarmış ve şu soruyu sormuştuk: “Sahilde kiralanan büfede gerçekleştirilecek düğün ve nişan organizasyonları, Selinus Sahili’nde trafik yoğunluğuna neden olmayacak mı? Özel günler için söz konusu büfeye gelen davetliler, araçlarını nereye park edecek?”

 

“KALDIRIMLAR VE BİSİKLET YOLU OTOPARK OLDU”

 

İşletmenin kamu alanlarının bilinçsizce kullanmasına göz yuman Gazipaşa Belediyesi, sorularımızı ve haberlerimizi görmezden gelip, yaşananlar karşısında sessiz kalmıştı. Belediyenin duyarsız tutumundan cesaret alan o işletme, düğün ve özel günlerde Selinus Sahili’nde adeta at koşturur hale geldi. Düğünlere ve özel günlere davetli olarak katılan vatandaşlar söz konusu işletmenin çevresinde araç park edecek yer bulamazken birçok kişi araçlarını kaldırımlara ve bisiklet yoluna park ederek, sahil yolunu kullanacak vatandaşların aktivite alanlarını daralttı. Yaya ve bisiklet sürücüleri, kaldırımlara ve bisiklet yollarına park edilen araçlar yüzünden kendilerine ait alanları kullanmakta zorluk çekti.

 

VATANDAŞLAR POLİSİ GÖREVE DAVET ETTİ

 

Söz konusu işletmede yapılan organizasyona katılıp, araçlarını kaldırıma ve bisiklet yollarına park eden araç sürücülerinin kural hatası yaptığını dile getiren vatandaşlar, polis ve zabıta ekiplerini göreve çağırdı. İşletmede düğün ve kına yapılan günlerde, kaldırımlara ve bisiklet yollarına araç park edildiğini ve kendilerine ait alanların işgal edildiğini söyleyen vatandaşlar, hatalı parklanmalara cezai işlem uygulanmasını istedi.

 

ŞİKAYETLER ARTTI

 

Söz konusu işletmeyle ilgili şikayetler bunlarla da sınırlı değil… Gece saat 01.00’de bitmesi gereken düğünleri uzatan işletme, çıkardığı gürültüyle çevrede bulunan vatandaşları da rahatsız etti. Geçtiğimiz pazar ve pazartesi günleri düğün yapılan işletmeyle ilgili emniyete ve gazetemize defalarca ihbar düştü. Gece saat 02.00’ye kadar müzik yapıp çevreyi rahatsız eden işletme, tatil için Gazipaşa’yı tercih eden vatandaşların tepkisini çekti.

 

MECLİS ÜYELERİ SESSİZ

 

Gazipaşa Belediyesi ile AK Partili bir meclis üyesi tarafından korunduğu açıkça bilinen işletme hakkında diğer meclis üyeleri de sessiz kaldı. Özellikle Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’la birlikte ortak kararlara imza atan İYİ Parti grubu, “restoran ve kafe” şeklinde ihale edilip düğün salonuna çevrilen, kaldırım ve bisiklet yollarının işgal edilmesine olanak sağlayan, canlı müzik ruhsatı olmadan çevreyi rahatsız eden o işletmeyle ilgili bir tutum sergilemedi. Sahilde yaşanan sorunlar ise haberlerimize ve sorularımıza yanıt vermekten çekinen Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın eseri.