Tarih: 29.06.2022 16:29

SÖNMEZ’LE YENİDEN

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi genel kurulunda mevcut başkan Mevlüt Sönmez güven tazeledi. Yönetiminde baştan sona değişikliğe giden Sönmez, dinamik ve güçlü kadrosuyla sanayi esnafına hizmet edecek.

 

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, seçimli olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Tek listeyle gidilen seçimde Mevlüt Sönmez yeniden başkan seçilirken, genel kurulda Kongrede 80 asil, 17 ise vekalet olmak üzere toplamda 97 esnaf katıldı. Önemli konuların gündeme geldiği genel kurulda, Gazipaşa Sanayi Sitesi içinde dükkanı olan ancak resmiyette sanayi esnafı olarak görünmeyen zeytinyağı fabrikaları ve hurdacılardan aidat alınması kararlaştırıldı. Genel kurulda yeni dönemde ödenecek aidatlarda belirlendi. Yapılan oylama sonucu metrekareye 2 TL aidat alınacak. Aidatlarını ödemeyen esnaflar ise icraya verilecek.

 

SÖNMEZ VE YÖNETİMİ İBRA EDİLDİ

 

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi salonunda yapılan genel kurul, dün saat 11.00’de divanın oluşturulmasının ardından saygı duruşuna durulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından, yönetim, denetim, gelir ve gider cetveli okunarak ibra edildi. Gündem maddelerinin tek tek görüşüldüğü genel kurulda, aidatlarla ilgili net konuşan Başkan Sönmez, “yeni dönemde, Gazipaşa Sanayi Sitesi içinde dükkanı olan ancak resmiyette sanayi esnafı olarak görünmeyen zeytinyağı fabrikaları ve hurdacılardan aidat alınması kararlaştırıldı. Aidatlarını zamanında ödemeyen esnaflarımız için yasal süreç başlatacağız. Kimse mağdur olmasın istiyoruz. Ancak burada mağdur olan kooperatif oluyor. Bu kooperatifte çalışan ve evine ekmek parası götüren insanlar var. Bunların maaşlarının ödenmesi gerekmektedir. Ödemeyen esnaflar için yasal süreç başlatılacak” dedi.

 

Ardından yapılan oylamada aidatların belirlenen fiyatlarda yükseltilmesi ve sanayi içinde resmiyette sanayi esnafı olmayan diğer esnafların da aidat ödemesi oybirliği ile kabul edildi.

 

“KOOPERATİF RUHSAT İZNİ VERELEBİLECEK”

 

Öte yandan genel kurulda; plastik doğrama, mermerci, soğuk demirci ve mobilya imalathanesine ruhsat izni verilmesi hususu da görüşüldü. Gündeme gelen konu oybirliği ile kabul edildi. Alınan yeni karara göre, sanayi dışına dükkan açmak isteyen plastik doğrama, mermerci, soğuk demirci ve mobilya imalathanesine sanayi kooperatifi tarafından ruhsat izni verilebilecek.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Yapılan konuşmalar ve görüşülen gündem maddelerinin ardından seçime geçildi. Açık oylama usulü ile yapılan oylamada Mevlüt Sönmez ve yönetimi oybirliği ile Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı’na seçildi. Sönmez Oto-Yedek Parça İşletmecisi Mevlüt Sönmez, yeni dönem için yepyeni bir ekip kururdu.  Sönmez tarafından oluşturulan yönetim kurulunda, Olcay Kunt ve Resul Yıldırım yer aldı. Denetim Kurulu üyeliklerine, Attila Demir ve Bülent Bahçe seçildi. Yönetim kurulu yedek listesinde Nuri Utku, Nuri Yılmaz ve Mehmet Göbekli, denetim kurulu yedek listesinde ise, Yaşar Ergin ve Abdülkadir Uludağ yer aldı.

 

“KONGREMİZ İLÇEMİZE VE SANAYİ ESNAFIMIZA HAYIRLI OLSUN”

 

Mevlüt Sönmez başkanlığında oluşturulan yeni yönetim 2025 yılına kadar görev yapacak. Sanayiye yeniden başkan seçilen Sönmez, seçimden sonra yaptığı konuşmada, eski yönetimine teşekkür etti. Sönmez, “Gerçekleştirdiğimiz kongremiz hayırlara vesile olsun. Önümüzdeki dönemde yolumuza yeni kadroyla devam edeceğiz. Daha önce yanımda görev alan Gazi Mercek sahibi Hüseyin ağabeyime, Gözde Oto sahibi Süleyman Sertgöz’e, Remzi özdemir’e ve Muzaffer Kaplan ağabeyime yaptıkları hizmetten dolayı şahsım ve sanayimiz adına şükranlarımı sunarım. Göreve yeni seçilen Olcay Kunt,  Resul Yıldırım, Attila Demir ve Bülent Bahçe’ye yeni görevinde başarılar dilerim. Beni bu göreve layık gören sanayi esnafına teşekkür ediyorum. Daha güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum. Kongremize katılan katılamayan herkese de ayrıca teşekkür ediyorum. Kongremiz ilçemize ve sanayi esnafımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —