“SGK BORÇLARI CHP’DEN KALDI”

GÜNDEM 27.06.2022 14:09:25 0
“SGK BORÇLARI CHP’DEN KALDI”

“AKP, Gazipaşa’yı SGK yoluyla sattı” diyen CHP İlçe Başkanı Yavuz Demir’e cevap veren AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, SGK’nın icraya verdiği borçların CHP döneminde biriktiğini dile getirerek, “90’lı yıllardan bu yana ödenmeyen SGK borçları bizlere CHP’den kaldı. Ama biz; sizler gibi borç edebiyatı yapmadık” dedi.

 

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, “AKP, Gazipaşa’yı SGK yoluyla sattı” diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Yavuz Demir’e cevap verdi. AK Parti döneminde SGK’nın icraya verdiği borçların CHP döneminde biriktiğini ifade eden Doğan, SGK borçlarının 90’lı yıllardan bu yana ödenmediğine dikkat çekti. Açıklamasında Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a da yüklenen Doğan, Başkan’ın borç edebiyatı yapıp, ilçeye hizmet etmekten uzak kaldığını belirtti.

 

“KONUNUN ASLINI KAMUOYUNA AKTARMAK İSTİYORUM”

 

Başkan Doğan, “CHP İlçe Başkanı Sayın Yavuz Demir başkanın geçtiğimiz günlerde yerel gazeteye verdiği demeç bizleri hayrete düşürdü. Sayın Demir, demecinde Gazipaşa Belediyesi’nin arazilerinin AK Parti döneminde SGK’ya satıldığını iddia etti. Demirin bilgi kaynaklarının eline verdiği demecin gerçeklerden yoksun, konu hakkında bilgisi olmadan kamuoyu ile paylaştığını üzülerek izlemekteyiz. Sayın Demir’in yaptığı bu açıklamayı tecrübesizliğine veriyor, konunun aslını kamuoyuna aktarmak istiyorum” dedi.

 

“SGK BORÇLARI CHP’DEN KALDI”

 

SGK’nın icraya verdiği borçların 90’lı yıllardan 2014 yılına kadar olan dönemde ödenmeyen borçlardan kaynaklandığını belirten Doğan, “Öncelikle Gazipaşa Belediyesi’nin SGK’ya olan borcunun 1990’lardan bu yana var olduğunu, bu zaman zarfında geçtiğimiz 2014-2019 dönemi hariç, Belediyeyi CHP’li başkanların yönettiğini hatırlatmak isterim. SGK borçlarının da bu dönemlerden kalan ve hiç ödenmeyen SGK borçlarının olduğunu hatırlatmak isterim. İcra yoluyla satılan tamamına yakını atık parsel olan parsellerin kendi dönemlerine ait SGK borçlarının mansuben icra yoluyla satıldığını kamuoyu bilsin isterim” ifadelerini kullandı.

 

“YÜZLERCE İCRA DOSYASIYLA BİRLİKTE 111 MİLYON TL BORÇ DEVRALDIK”

 

AK Parti’nin 2014 yılında 111 milyon TL borçla birlikte yüzlerce icra dosyasını devraldığını belirten Doğan, “Mart 2014 seçimlerinin ardından Gazipaşa Belediyesi’nin yönetimiyle birlikte, 90’lı yıllardan bu yana ödenmeyen SGK borçlarının da içinde yer alan yüzlerce icra dosyasını 111 milyon TL borçla birlikte devraldık. Dönemin CHP’li Belediye Başkanı tarafından 28-29 Mart 2014 tarihinde Gazipaşa Adliyesi’nden icra yoluyla 11,3 milyon TL’ye satılan 44 dönüm arsayı parasını icradan almayarak yaklaşık 3 ay sonra belediyeye kazandırdık. Söz konusu arsanın bugünkü değeri 500 milyon TL’ye yakındır. Maalesef 2011 yılında yine CHP belediyesi tarafından denize sıfır konumdaki satılan 40 dönümlük yer, bizden önce satılmıştı. Orası da satılmamış olsaydı Gazipaşa Belediyesi’nin bugün sahilde 1 katrilyonluk arsası olacaktı” dedi.

 

“BORÇ EDEBİYATI YAPMADIK”

 

Gazipaşa’da AK Parti belediyeciliğinde asla borç edebiyatı yapılmadığını sözlerine ekleyen AK Parti İlçe Başkanı Doğan,  Başkan Yılmaz’ın borç edebiyatı yapıp, ilçeye hizmet etme noktasında eksik kaldığını söyledi. Doğan, “Belediye Başkanı’nın 80 milyon TL dediği, sonra 100 milyon TL’ye çıkardığı, belediye borcunun hesabını kendisi bile tutturamıyor. Sayın Başkan her ağzını açıp tekrarladığında “Borç, borç, borç” diye bağırıyor. AK Parti Belediyeciliği, Başkan’ın bahsettiği borçların 5 katı değerinde arsayı Gazipaşa’ya kazandırmıştır. CHP yönetimi tarafından Gazipaşa’nın başına bela edilen Kombi davasından kalan 285 icra dosyasını bitirdiğimizi, hizmet vermeye çalıştığı araçları belediyeye kazandırdığımızı, dökülen 200 bin ton sıcak asfaltı, 200 km sathi asfaltı, 450 bin m2 parkeyi, övünerek anlattığı parke çalışmalarını bizim kurduğumuz parke fabrikası sayesinde yapabildiğinden hiç bahsetmemektedir. Bu durum çok üzücü ve manidardır. O gün döktüğümüz sıcak ve sathi asfaltın bugünkü değeri 130 milyon TL’dir. Döşediğimiz parkenin bugünkü değeri 25-30 milyon TL’dir. Belediyeye kazandırdığımız 40 aracın bugünkü değeri 25-30 milyon TL’dir. Parke fabrikası ve araçlarının bugünkü değeri 20 milyon TL’nin üzerindedir. Sayın Başkan hiç bunlardan bahsetmemektedir” dedi.

 

“HEPSİ ATIK PARSELDİR”

 

“SGK’ya satıldığı iddia edilen arazilere gelince; söz konusu arazilerin hepsi atık parseldir” diyen Doğan, “Milletin yararına olan işlemlerdir. Çok cüzi rakamlar ve metrekarelerdir. Belediye meclisinde bulunan AK Parti grubumuz şimdi dahil, bu zamana kadar belediyeden gelen kamu yararına olan bu tarz satışlara olumlu görüş vermiştir ve verecektir. Burada bir algı operasyonu yapılarak hizmetteki ve gönül almadaki beceriksizliklerini kapatmaya çalışmaktadırlar. Bence kamuoyunu yanıltmayı bırakın” ifadelerini kullandı. 

 

“3 BUÇUK YILI BOŞA GEÇİRDİNİZ”

 

Mehmet Ali Yılmaz yönetimindeki Gazipaşa Belediyesi’nin geride bıraktığımız 3 buçuk yılda hizmet yapmadığını söyleyen Doğan, “Milletin size verdiği mührün süresinin 3 buçuk yılı boş geçirdiniz. Son 1 buçuk yılınızı bari hizmetle geçirin. O koltuk yakınma, bahane bulma koltuğu değil, hizmet üretme, sorun çözme, milletin önünde eğilme koltuğudur. Lütfen gereğini şu kısa dönemde bari yapın” şeklinde konuştu. 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27