POLİS ÇOCUKLARIN YANINDA

GÜNCEL 16.06.2022 14:02:39 0
POLİS ÇOCUKLARIN YANINDA

Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik, okul çevrelerinde ve parklarda denetim yapıldı.

 

Ülke Genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri Uygulaması” Gazipaşa polisi tarafından ilçemizin çeşitli noktalarında da gerçekleştirildi. Mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite çağındaki çocuk ve gençlerin her türlü zararlı faktörden uzak tutulması, eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi amacıyla ilçe genelinde yapılan denetimlerde; okul çevreleri, internet kafeler, kafe ve kahvehane, park ve bahçeler, büfeler, playstation salonları, iddia bayileri, içkili mekanlar ile metruk binalar polisler tarafından kontrol edildi. Yapılan denetimlerde karşılaşılan olumsuz durumlara ekipler tarafından müdahale edildi.

 

Konuyla ilgili Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, okulların çevresinde yapılan denetimlerin 2020-2021 eğitim öğretim dönemi içerisinde birimler tarafından aralıksız olarak yürütüleceğine dikkat çekildi.

 

Öte yandan Antalya Emniyet Müdürlüğü, yapılan denetimlere ilişkin rakamları paylaştı. Antalya merkezde yapılan denetimlerde 108 ekip, 281 personel görev aldı. 253 okul çevresinde yapılan uygulamada; 127 iş yeri, 536 araç denetlendi. Bin 67 şahsın denetlendiği denetimlerde arama kaydı bulunan 3 kişi yakalandı.