ŞAİR EVLENMESİ ÇOK BEĞENİLDİ

ŞAİR EVLENMESİ ÇOK BEĞENİLDİ

Gazipaşa’da Tanzimat Dönemi yazarlarından İbrahim Şinasi’nin kaleme aldığı, Şair Evlenmesi isimli tiyatro oyunu Gazipaşalı sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Gazipaşa Merkez Anadolu Lisesi’nde görevli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Suat Ertürk’ün yönettiği oyunda, Gazipaşa Merkez Anadolu Lisesi Tiyatro Grubu’nda yer alan öğrenciler performanslarını sergiledi. İzleyenlerden tam not alan tek perdelik oyun, dün saat 20.00’de Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Suat Ertürk’ün yönettiği oyunda, Gaye Kızıltaş, Hasan Aşkar, Gültekin Çetiner, Alihan Utku, Zeynep Serttaş, Günay Özerdem, Melike Utku ve Esra Özdemir sahne performanslarını sergiledi.

 

BU AKŞAM YENİDEN SAHNELENECEK 

 

İzleyicilerin büyük beğenisini alan Şair Evlenmesi bugün saat 20.00’de Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi’nde yeniden sahnelenecek.

 

OYUNUN KONUSU

 

Şair Müştak Bey, aşık olduğu Kumru Hanım’la evlenmek istemektedir. Evlilik işlerinde kılavuzluk yapan Ziba Dudu’dan yardım ister. Ziba Dudu, Müştak Bey’i Kumru’nun hoş olmayan, kötü huylu ablası Sakine Hanım ile nikâh masasına oturtur. Kumru Hanım yerine ablası Sakine ile evlendirildiğini fark eden Müştak Bey, arkadaşı Hikmet Efendi’den yardım ister. Ziba Dudu, nikâhı kıyan Ebu’l-Laklaka’yı ve mahalleliyi bu nikahın bozulmaması üzerine örgütler. Fakat para için her şeyi yapabilecek olan Ebu’l-Laklaka, Hikmet Bey’in verdiği rüşveti alarak durumu düzeltir. Müştak Bey, arkadaşı Hikmet Bey sayesinde sevdiği kadın Kumru Hanım’a kavuşur. Hikmet Bey, yaşananlar üzerine Müştak Bey’e öğütler vermeye çalışsa da Müştak Bey sevdiği insana kavuşmasıyla söylenenlere çok da kulak kabartmaz.