Tarih: 15.06.2022 00:35

ÇİRKİN İFTİRAYA TAKİPSİZLİK KARARI

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da Manşet Gazetesi ortaklarından Geylani Topaloğlu’nun da adı geçen rüşvet ve şantaj 'iftirasına' Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı verildi

 

Gazipaşa’da mayıs ayı sonunda, bugüne kadar yaptığı ilkeli, tarafsız haberlerle Gazipaşa’nın en çok okunan ve takip edilen gazetesi olan Manşet'i zan altında bırakan çirkin bir olay yaşandı. Selinus Sahili’nde faaliyet gösteren ve kanunlara uygun olmadığı gerekçesiyle haber yaptığımız işletmenin sahibi, Geylani Topaloğlu’nun bir aracı tutarak kendisinden rüşvet istediğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

YARGISIZ İNFAZ YAPILDI

 

Bu iftira kısa sürede ilçe gündemine oturdu. Olayla ilgili hiçbir şekilde bilgisi olmayan, Gazipaşa’da ve Alanya’da 'Gazeteciyim' diye geçinen iki şahıs, Topaloğlu’nu ve gazetemizi yıpratmak adına haber yapıp paylaşımlarda bulundular. Bu şahıslar, Manşet Gazetesi’ni zan altında bırakıp, çalışanları da haraç çetesine benzettiler.

 

SAVCILIK KARARINI VERDİ

 

Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, Manşet Gazetesi ortaklarından Geylani Topaloğlu’nu ve Manşet Gazetesi’ni zan altında bırakan çirkin iftira hakkındaki kararını verdi. 7 Haziran’da kararını açıklayan Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, rüşvet ve şantaj iddiası hakkında 'Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar' verdi.

 

“DERVİŞİN FİKRİ NEYSE ZİKRİ DE ODUR”

 

Çirkin olay karşısında o günden bu yana sessizliğini koruyan Manşet Gazetesi ortağı Geylani Topaloğlu, kimseden para istemediğini, kimse ile para mevzusu konuşmadığını dile getirdi. Sürecin başından beri içinin rahat olduğunu söyleyen Topaloğlu, “Bu olay sadece bizim midemizi bulandırdı. Özellikle, Alanya’da şantaj ve rüşvetten cezaevinde yatmış biri ile Gazipaşa’da rüşvetten ceza almış birinin beni karalaması bizleri rahatsız etti. Bu tarz olaylara alışkın olan bu kişiler, bizlerin böylesi çirkin işlere bulaşmayacağımızı tahmin edememişler. Ben bu kişilere “Dervişin fikri neyse zikri de odur” demek istiyorum” dedi.

 

“ACEMİ OLDUĞUMUZ DOĞRUDUR”

 

Gazipaşa’da, gazeteciyim diye geçinen şahısın kendisini sosyal medyada linç etmeye kalktığını dile getiren Topaloğlu, “O şahıs; günlerce “acemi sözde gazeteci” diyerek paylaşımlar yaptı. Bizim acemi olduğumuz doğrudur. Rüşvet ve şantaj konusunda ciddi anlamda acemiyiz çünkü bugüne kadar kimseden rüşvet istemedik, kimseye şantaj yapmadık. Bundan sonra da yapmayacağız. Rüşvet ve şantaj konusunda ölünceye kadar acemi kalacağız' ifadelerini kullandı. 

 

“KENDİMİN VE GAZETEMİZİN İTİBARINI HİÇBİR PARAYA DEĞİŞMEM”

 

“Manşet Gazetesi’ni devraldığımız günden bu yana kimseden reklam, ilan ve abone ücreti dışında para istemedik” diyen Topaloğlu, “Gazipaşa’nın en çok okunan, en çok abonesi olan, en çok takip edilen gazetesini böyle çirkin bir olaya bulaştırmam söz konusu değildir. Ben kendimin ve gazetemizin itibarını hiçbir paraya değişmem. Bize bu şekilde iftira atan, soruşturması tamamlanmayan bir olay karşısında bizleri rüşvetçi ve şantajcı ilan edenlere karşı haklarımızı adalet önünde arayacağız” dedi.

 

“BİZE TECRÜBE OLDU”

 

Yaşanan olayın kendilerine tecrübe olduğunu dile getiren Topaloğlu, “Doğruları ve gerçekleri yazdıkça, bu tarz olaylarla karşılaşacağımız gerçeği gün yüzüne çıktı. Bu olay bize tecrübe oldu. İftiralara hiçbir zaman boyun eğmeden işimizi; tarafsız, ilkeli ve dürüst şekilde yapamaya devam edeceğiz. Buradan Manşet Gazetesi’nin çöküşünü bekleyenlere seslenmek istiyorum: Yükselişimiz karşısında küçülmeye devam edeceksiniz' şeklinde konuştu.

 

KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR KARAR (KYOK-CMK M.172) NEDİR?

 

Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar, Cumhuriyet Savcısı tarafından soruşturma evresi sonunda kamu davasının açılması için yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilememesi veya kovuşturma olanağının bulunmaması halleri mevcutsa verilir. Kovuşturma, iddianamenin kabulünden itibaren başlayan mahkeme sürecidir. Hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilen kişinin şüpheli sıfatı sona erer ve hakkında açılan soruşturma dosyası kapatılır. Bu durumda kişi hakkında dava açılmadan soruşturma aşaması sona erer.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —