Tarih: 14.06.2022 14:27

GAZİPAŞALI ÜRETİCİLERE SÜPER MEYVE DESTEĞİ VERİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediyesi ekonomik değeri yüksek alternatif üretim modellerini üreticiyle buluşturmaya devam ediyor. Gazipaşa ve Konyaaltı ilçelerinde tüm dünyada süper meyve olarak tanınan Aronya bitkisi çiftçilere dağıtılarak toprakla buluşturuldu.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hamlesiyle başlattığı çiftçiye yönelik destekler devam ediyor. Bu kapsamda çiftçiyi ekonomik değeri yüksek tıbbi ve aromatik bitki üretimine teşvik etmek ve hibe sağlamak için çalışmalar yürütülüyor. Gazipaşa ve Konyaaltı’nda dağıtılan Aronya fidanları ile birlikte tarımda yeni bir ürünün ekonomiye kazandırılmasına çalışılıyor.

 

FİDANLAR YAYLADA TOPRAKLA BULUŞTU

 

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Konyaaltı ve Gazipaşa ilçelerinde üreticilere katma değeri ve antioksidan seviyesi yüksek olan 2 bin Aronya meyvesi fidanı dağıtıldı. Konyaaltı Doyran Mahallesi ve Gazipaşa İlçesinde çiftçilere uygulamalı eğitim verilerek fidanların dikimi, bakımı ve hasadı konusunda bilgilendirme yapıldı. Ardından aronya fidanları toprakla buluşturuldu.

 

HEM VİTAMİNİ HEM DE PAZAR DEĞERİ YÜKSEK

 

Büyükşehir Belediyesi Bitkisel Üretim Eğitim Şube Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Hatice Parlak, Aronya meyvesinin ülkemiz açısından yeni bir ürün olduğunu belirterek, vitamin ve mineraller açısından olduğu kadar pazar değerinin de yüksek olduğuna dikkat çekti. Parlak, şu bilgileri verdi: “Aronya tüm dünyada ‘Süper meyve, sağlık meyvesi’ olarak anılıyor. Katma değeri ve antioksidan değeri çok yüksek olan özel bir bitki. Ekiplerimiz tarafından iklim ve toprak numuneleri inceledikten sonra dikime uygun alanlar belirlendi. Konyaaltı ve Gazipaşa yaylalarında üretim yapmak isteyen çiftçilere aronya fidanı desteği sağladık. Diğer üreticilere örnek teşkil edecek. Kışları serin ve soğuk geçen yerlere gayet uygun bir bitki. Vitamin ve minareler açısından insan sağlığına ve beslenmesine katkısı büyük. 3 ila 4 yıl içerisinde verime yatıyor. Üreticilerin daha fazla miktarda ürün alarak ekonomik gelirlerine katkı sağlayacak. İklim ve toprak yapısı olarak da birçok yerde yetiştiriciliği yapılabilir.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —